Een B&B in Le Morbihan, met de eeuwenoude megalieten van Carnac

Geniet van een departement met prehistorische megalieten, prachtige natuur en interessante plaatsjes vanuit een B&B in Le Morbihan. In dit departement vind je het eeuwenoude Château Josselin en Vannes met zijn historische centrum. De Golf du Morbihan met zijn tientallen eilanden hoort ook bij dit departement. Maar het meest bekend staat Le Morbihan om de eeuwenoude menhirs, zoals bij Stonehenge, die er te vinden zijn: de Megalieten van Carnac.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Morbihan?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Morbihan vanuit een bed & breakfast

  De prehistorische stenen bij Carnac behoren tot een van de belangrijkste prehistorische vondsten in Europa. Vandaag de dag is het nog steeds een mysterie hoe de enorme en zware stenen die je hier vindt verplaatst zijn. Vooral aangezien er toen nog geen werktuigen waren, zoals we nu hebben. Bij het plaatsje Locmariaquer vind je meer van dit soort stenen.
  Om meer historie in het departement te ontdekken is een bezoek aan het prachtige Château Josselin, een kasteel wat al wel duizend jaar oud is, het ook zeker waard. Het kasteel is nog steeds in bezit van de adelijke familie die het kasteel ooit heeft gesticht. Het is gebouwd in een gotische stijl en heeft ook een aantal prachtige tuinen. 

  Verder vind je zowel interessante historie, als andere leuke bezienswaardigheden, in de verschillende plaatsjes van Le Morbihan. In de hoofdstad is er veel kunst en geschiedenis te vinden. Er zijn nog prachtige kleurrijke vakwerkhuizen in het centrum te zien. Ook zijn er mooie stadspaleizen en Middeleeuwse muren. Een andere leuke plaats om te bezoeken is Lorient, een havenstad, waar onder andere een interessant zeezeilmuseum te vinden is.

  Ontdek de natuur van Le Morbihan
  Voor de natuurliefhebbers is Golfe du Morbihan een prachtig gebied om je te vermaken. Er zijn tientallen verschillende eilanden, waaromheen leuke activiteiten te doen zijn. Een van die eilanden is Belle-Île-en-Mer, Frankrijks grootste Atlantische eiland. Hier vind je ook nog verschillende vestingwerken van Vauban.
  Andere mooie plekken in de natuur om te ontdekken zijn het stuwmeer Lac du Guerlédan en Canal de Nantes à Brest.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Morbihan en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland