Een B&B in Le Maine-et-Loire, met kastelen als Château d’Angers en Château de Saumur

Ontdek indrukwekkende historische bouwwerken evenals de prachtige natuur langs de de rivieren vanuit een B&B in Le Maine-et-Loire. Dit is een departement dat in het binnenland van de regio Les Pays de la Loire ligt. Je vindt er een aantal van de mooiste historische bouwwerken van de regio, zoals Château d’Angers en Abbaye de Fontevraud. Verschillende leuke plaatsjes in dit departement zijn Angers, Montsoreau en Saumur. Le Maine-et-Loire is vernoemd naar de twee rivieren die er doorheen stromen er is dan ook veel prachtige natuur om te ontdekken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Maine-et-Loire?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Le Maine-et-Loire als vakantiebestemming

  De twee rivieren die door Le Maine-et-Loire stromen zijn de Maine en de Loire. Rondom deze riviren kun je mooie wandelingen en fietstochten maken. Zo is er bijvoorbeeld de fietsroute La Loire à Vélo, een prachtige route die langs de rivier de Loire loopt. De rivier de Loire stroomt door het Parc naturel régional Loire-Anjou-Touraine. Het is een mooi gevarieerd natuurgebied met wijngaarden, bossen en landbouwgebieden.

  Leuke plaatsjes in Le Maine-et-Loire
  In Le Maine-et-Loire zijn een aantal prachtige plaatsjes te vinden, waarin ook nog eens indrukwekkende historische bouwwerken staan. Zo is er Angers met Château d’Angers, een indrukwekkend kasteel dat gebouwd is in de dertiende eeuw. Het wordt omringd door prachtige tuinen en binnen in het kasteel is ook een groot en mooi wandtapijt van wel 103 meter lang te vinden. Behalve het kasteel heeft Angers ook nog een mooi historisch centrum met oude vakwerkhuizen en gezellige pleinen.
  Verder is er Saumur, waar een ander mooi kasteel, Château de Saumur, staat. Het stadje ligt aan de oever van de rivier de Loire en heeft naast het kasteel ook nog verschillende interessante museums.
  Een ander mooi plaatsje is Montsoreau, wat is benoemd tot een van de ‘les plus beaux villages de France’, oftewel één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Hier staat het prachtige Château de Montsoreau, maar ook in het plaatsje zelf zijn mooie dingen om te ontdekken. Er staan oude vakwerkhuizen, kerken en er zijn leuke pittoreske straatjes.
  Andere interessante en indrukwekkende bouwwerken die je door het departement heen vindt zijn Château de Serrant, Château de Serrant en Abbaye de Fontevraud.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Maine-et-Loire en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland