Een B&B in La Loire, met de prachtige historische stad Saint-Étienne

Ontdek een leuke historische stad als Saint-Étienne en prachtige natuurgebieden vanuit een B&B in La Loire. Dit is een departement dat in de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes ligt. Er zijn verschillende leuke en mooie dingen om te doen en te bezichtigen. Zo is er veel schoonheid te ontdekken in Parc Naturel Régional du Pilat, een schitterend natuurpark. Je kunt leuk aan watersport doen op het Lac de Grangent en je omringen met interessante historie en cultuur in een stad als Saint-Étienne.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Loire?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Loire vanuit een bed & breakfast

  In La Loire is er prachtige natuur te vinden. Zo vind je hier het natuurpark Parc Naturel Régional du Pilat. Het is een bergachtig gebied waar ook verschillende mooie uitzichtpunten liggen. Behalve bergen vind je er ook bossen, weilanden en hellingen met daarop wijngaarden en boomgaarden. Behalve de indrukwekkende natuur in dit park vind je er overigens ook stukjes historie in verschillende dorpjes, kastelen en molens. Interessante plekjes zijn het dorp Sainte-Croix-en-Jarez en het kasteel Pélussin.
  In het zuiden van het departement ligt Lac de Grangent, wat een mooi stuwmeer is. Er zijn verschillende leuke activiteiten te doen, zoals kanoën, zeilen en waterskiën.
  Ook heeft La Loire een kloof, namelijk de Gorges de la Loire. De kloof wordt omringd door schitterende bossen evenals indrukwekkende kastelen. Ook hier kun je aan verschillende leuke watersporten doen.

  Leuke plaatsjes in La Loire
  La Loire heeft ook verschillende mooie en leuke plaatsjes om te bezoeken. Zo is er de hoofdstad van het departement: Saint-Étienne. Deze stad ligt aan de voet van het Parc Naturel Régional du Pilat. Het heeft een interessant industrieel verleden, waar je meer over kunt leren in het Musée d’Art et d’Industrie. Hier zijn ook veel mooie kunstwerken te vinden. De rest van de stad is ook leuk om te bezichtigen.
  Een ander mooi stadje in La Loire is Roanne. Hier zijn verschillende mooie historische bouwwerken te vinden, zoals de Église Saint Etienne en Église Notre Dame des Victoires. Verder kun je er mooi wandelen en fietsen langs de oever van de rivier La Loire.

  Vind op onze site jouw B&B in La Loire en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland