Een B&B in Les Landes, met de uitgestrekte dennenbossen en zandstranden

Ontdek prachtige natuur, zoals zandstranden en dennenbossen, evenals leuke plaatsjes vanuit een B&B in Les Landes. Dit is een departement in Nouvelle-Aquitaine. Je kunt er heerlijk uitrusten op het strand en al wandelend of fietsend de dennenbossen verkennen. Verder zijn er verschillende leuke plaatsjes zoals het middeleeuwse Mont-de-Marsan en het kuuroord Dax.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Landes?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Les Landes vanuit een bed & breakfast

  Les Landes heeft een prachtige kustlijn langs de Atlantische Oceaan van wel meer dan honderd kilometer lang. Verschillende leuke bekende badplaatsen zijn Hossegor, Capbreton en Biscarosse. Aan de kust kun je heerlijk uitrusten, maar je kunt er ook actief op het water bezig zijn door bijvoorbeeld te gaan surfen. Vooral de plaatsjes Hossegor, Seignosse en Capbreton staan bekend in Europa als unieke surfplekken. Naast het surfen zijn er langs de kust nog veel meer sportieve activiteiten te doen.
  Wanneer je liever water opzoekt dat minder ruig is dan de golven van de Atlantische Oceaan, voor jezelf of voor je kinderen, dan kun je de verschillende meren verderop in het binnenland opzoeken. Ook daar zijn een aantal mooie stranden aan de waterkant te vinden. Vanaf Lac Léon, een van de meren in het departement, kun je met een gids naar de oceaan varen, terwijl je omringd wordt door prachtige flora en fauna.
  Je kunt natuurlijk mooi door de dennenbossen wandelen of fietsen, maar ook langs de kust vind je mooie fietsroutes, zoals Vélodyssée en Scandibérique.

  Leuke plaatsjes in Les Landes
  In Les Landes is er het meeste te doen aan de kust en daar vind je ook de meeste plaatsjes. In het achterland vind je vooral veel natuur, zoals de dennenbossen. Die zijn daar geplant in 1850 toen het gebied nog een groot moerasgebied was. De geplante bossen staan bekend onder de naam Parc Naturel régional des Landes de Gascogne. Het is het grootste aangeplante bos van Europa. Er zijn verschillende prachtige wandel- en fietsroutes die door de bossen heen lopen.
  Een aantal leuke plaatsjes in het binnenland zijn Dax en Mont-de-Marsan. In Dax, ten zuiden van de bossen, zijn nog ruïnes uit de Romeinse tijd te vinden. Ook staat er een mooie kathedraal in dit plaatsje. Mont-de-Marsan, wat ten oosten van de bossen ligt, is de hoofdstad van Les Landes. Je vindt er een mooi historisch centrum, een interessant museum over beeldhouwkunst en het charmante park Jean-Rameau.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Landes en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland