Een B&B in Le Jura, met het natuurpark Haut-Jura

Ontdek het indrukwekkende natuurpark Haut-Jura en mooie dorpjes en steden vanuit een B&B in Le Jura. Dit is een departement in Bourgogne-Franché-Comté. In het prachtige natuurpark Parc Naturel Régional du Haut-Jura met schitterende berglandschappen, bossen, watervallen en rivieren. Daarnaast heeft het departement ook nog verschillende leuke plaatsjes en interessante historische bouwwerken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Jura?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Le Jura als vakantiebestemming

  In Le Jura is veel schitterende natuur te ontdekken. Eén van de plekken waar het departement bekend om staat is Parc Naturel Régional du Haut-Jura. Dit is een natuurpark wat deel is van het Jura gebergte bij de Frans-Zwitserse grens.  In het park zijn prachtige landschappen om te ontdekken. Het is er rijk aan bossen en wateren, waaronder een heel aantal indrukwekkende watervallen. Door het natuurpark heen lopen veel verschillende leuke en mooie wandelroutes.
  Eén van de plekken waar je mooie watervallen vindt is bij Cascades du Hérisson. Dit is een gebied met wel zeven watervallen bij elkaar, vlak bij de rivier de Hérisson. Vanuit het plaatsje Doucier is er een wandelroute van zeven kilometer langs de verschillende watervallen.
  Andere mooie bezienswaardigheden in de natuur hier zijn de Gorges du Flumen, een kloof met een waterval, en Les Grottes de Baume, één van de meest indrukwekkende grotten van Le Jura.

  Mooie plaatsjes in Le Jura
  Le Jura heeft verschillende mooie plaatsjes. Zo is er Baume-les-Messieurs, waar de hierboven genoemde Les Grottes de Baume ook bij ligt. Het is benoemd tot één van de Plus Beaux Villages de France en dus één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het plaatsje heeft onder andere een prachtige middeleeuwse abdij en mooie oude huizen en straatjes. Daarnaast is er ook nog eens een indrukwekkende natuurrijke omgeving.
  Dole is een stadje met een mooi historisch centrum, waar ook kanalen doorheen stromen. Door de stad heen zijn er een heel aantal oude bouwwerken die mooi zijn om te zien en interessant om te ontdekken.
  Ook de Romeinse hoofdstad van Le Jura, Lons-le Saunier, is een leuke plaats om te verkennen. Hier zijn verder verschillende thermale baden te vinden.

  Arbois en de Vins du Jura
  Voor de wijnliefhebbers kan Arbois en de Vins du Jura leuk zijn om te ontdekken. In dit wijngebied wordt al sinds de derde eeuw wijn geproduceerd. Wat het gebied zo bijzonder maakt is de hoeveelheid aan verschillende wijnen die er worden gemaakt.
  De hoofdstad van deze wijnstreek is Arbois en dit is ook een leuke plaats om te bezoeken.
  Verder staat er tussen de wijngaarden op een rots Château-Chalon. Dit is een dorpje met prachtige oude vakwerkhuizen en een twaalfde-eeuwse kathedraal, waar prachtige gotische en Romaanse kunst te zien is.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Jura en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland