L'Indre, met het natuurpark La Brenne

Geniet van schitterende natuur en historische kastelen vanuit een B&B in L’Indre. Door dit departement stroomt de Indre rivier, die wordt omringd door prachtige natuur. Hier ligt het Parc Naturel Régional de la Brenne, waar je prachtige meren vindt. In L’Indre staan ook een aantal schitterende kastelen, zoals Château de Valençay en Château de Sarzay. Ook zijn er mooi dorpjes en steden te vinden. Een grote aanrader is Châteauroux met het prachtige kasteel dat er staat.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Indre?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek L’Indre vanuit een bed & breakfast

  Met een natuurpark als La Brenne kun je in L’Indre goed genieten en tot rust komen. Er zijn duizenden meren te vinden en ook is er een divers aantal vogels en herten. Er lopen verschillende routes door het park die geschikt zijn voor wandelaars en fietsers.
  Om meer natuur van dit departement te ontdekken kun je naar de stuwmeren Lac de Chambon of Lac de Éguzon gaan. Een andere mooie plek is Ecoparc des Chénevières vlakbij Châteauroux. Het is een mooi wandelgebied waar je ook nog verschillende wilde dieren tegen kunt komen.
  Voor het spotten van nog meer dieren moet je in dierenpark Réserve zoologique de la Haute Touche zijn. Het is een groot park waar verschillende diersoorten te vinden zijn.

  De kastelen van L’Indre
  Er zijn in L’Indre op verschillende ook een aantal prachtige kastelen te vinden. Zo staat er in bijvoorbeeld Valencay het zestiende-eeuwse Château de Valencay. Bij dit kasteel ligt ook nog eens een mooi park.
  Er is het achttiende-eeuwse Château de Bouges dat omringd wordt door groene velden en bossen. Het is gebouwd met het Paleis van Versailles ter inspiratie. Het ziet er dan ook prachtig uit.
  Verder is Château d’Azay-le-Ferron een interessant en mooi kasteel om te bekijken. Het staat in het Brenne natuurpark. Het kasteel is gebouwd in de vijftiende eeuw en is daarna nog verschillende keren uitgebreid.
  Maar hiernaast zijn er nog een heel aantal niet genoemde kastelen om te ontdekken.

  Leuke plaatsjes in L’Indre
  Er zijn ook leuke plaatsen te ontdekken in L’Indre. Een van de bekendste is wel de hoofdstad van het departement, Châteauroux. Er is een gezellig centrum met verschillende leuke middeleeuwse straatjes. Ook staat er bij deze plaats het prachtige Château Raoul.
  Andere mooie steden in het departement zijn Argenton-sur-Creuse en Gargilesse-Dampière. Ook zijn er nog de dorpjes Saint-Benoit-du-Sault and Gargilesse-Dampierre, die beide zijn erkend als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk (plus beau village de France).

  Vind op onze site jouw B&B in L’Indre en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland