Een B&B in Les Hautes-Alpes, met het prachtige Alpengebergte

Ontdek verschillende schitterende natuurparken in het Alpengebergte evenals mooie historische steden vanuit een B&B in Les Hautes-Alpes. Dit departement ligt in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur. Het gebied is rijk aan bergen van de Alpen en je vindt er ook verschillende mooie natuurparken, zoals Parc National des Écrins en Parc Naturel Régional du Queyras. In steden als Gap en Briançon kun je indrukwekkende bouwwerken, interessante cultuur en historie ontdekken. 

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Hautes-Alpes?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Les Hautes-Alpes als vakantiebestemming

  In Les Hautes-Alpes is veel mooie natuur om te ontdekken. Je hebt er bossen en bergweiden, maar ook hoge bergtoppen en kloven. In het departement vind je bij elkaar bijna 7000 kilometer aan wandelpaden en ook kun je op verschillende plekken mooi skiën.
  Het departement heeft een aantal natuurparken, die leuk zijn om te bezoeken. Zo is er Parc National des Écrins, een gebied met hoge bergtoppen, prachtige meren en ook bossen. Een ander mooi natuurpark in Les Hautes-Alpes is Parc Naturel Régional du Queyras. Ook hier kun je wandelen in een indrukwekkend berglandschap met behalve bergen ook bossen en rivieren. Doordat het gebied minder massaal en populair is, is er hier nog veel ongerepte natuur.
  In het zuiden van het Parc National des Écrins ligt een schitterend meer: Lac de Serre-Ponçon. Op het meer zijn allerlei watersportactiviteiten te doen en ook is er een strand waarop je kunt uitrusten. Verder ligt er midden in het meer een eiland waarop een middeleeuws kapelletje staat.

  Leuke plaatsjes in Les Hautes-Alpes
  Er zijn verschillende plaatsjes in Les Hautes-Alpes die leuk zijn om te ontdekken. Er is Gap, de hoofdstad van het departement. Met een ligging tussen de bergen in het Parc National des Écrins, heeft de stad een indrukwekkende omgeving. De plaats bestaat al sinds de eerste eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Er staan kleurrijke huizen, prachtige historische bouwwerken en ook is er het interessante Musée Départemental, een museum waar je door archeologische vondsten meer over de geschiedenis van de stad kunt leren.
  De stad Briançon is op 1300 meter de hoogste stad van Frankrijk. De plaats ziet er schilderachtig uit en heeft verschillende militaire bouwwerken die ontworpen zijn door de bekende Franse bouwmeester Vauban. De stad heeft zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst.
  Ook het bergdorpje Saint-Véran, wat benoemd is tot één van de plus beaux villages de France is leuk om te bezoeken. Je vindt er houten chalets, fonteinen en gezellige pleintjes.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Hautes-Alpes en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland