Een B&B in La Haute-Savoie, met de indrukwekkende berg Mont Blanc

Ontdek de Mont Blanc en de verdere indrukwekkende omgeving van het Alpengebergte vanuit een B&B in La Haute-Savoie. Dit is een departement in de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes. Het ligt aan de grens met Zwitserland vlak bij Genève. Het departement is rijk aan natuurlijk erfgoed en heeft de Mont-Blanc binnen zijn grenzen liggen, de berg die met zijn hoogte ook wel bekend staat als het dak van Europa. Ook zijn er verschillende leuke plaatsjes om te bezoeken, zoals Annecy met een prachtig meer en Chamonix, dat aan de voet van de Mont-Blanc ligt.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Haute Savoie?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Haute-Savoie vanuit een bed & breakfast

  La Haute-Savoie is een departement dat rijk is aan schitterende natuur. Je vindt er één van de bekendste meren van Frankrijk: Lac d’Annecy. Het ligt midden tussen de bergen in en het is ontstaan door smeltend gletsjerwater. Er zijn verschillende leuke watersportactiviteiten te doen, zoals zwemmen, zeilen en kajakken. In de omgeving kun je verder mooi wandelen en er is een indrukwekkend uitzicht op het meer vanaf de bergen.
  In La Haute-Savoie vind je ook de hoogste berg van de Franse Alpen, namelijk de Mont Blanc. De berg is wel bijna 5000 meter hoog. Je kunt hem mooi wandelend, fietsen of skiënd verkennen. Het beklimmen van de top is niet voor iedereen weggelegd, maar ook lagere delen van de berg zijn al erg mooi om te zien en te ontdekken. Behalve de Mont Blanc zijn ook de andere bergen in de Alpenstreek mooi om te verkennen.
  Eén van de mooiste watervallen van de Franse Alpen ligt ook in La Haute-Savoie. Dit is de Cascade du Rouget, die wel bijna negentig meter hoog is.

  Leuke plaatsjes in La Haute-Savoie
  Er zijn ook verschillende mooie dorpen en steden te vinden in het departement. Zo ligt er vlak bij het Lac d’Annecy het prachtige Annecy. Het staat ook wel bekend als het Venetië van de Savoie met de kanalen, oevers vol bloemen, en schattige brugjes die je door het stadje heen vindt. Verder heeft het een plaatsje een leuk historisch centrum met mooie bouwwerken zoals het Palais de l’Isle, een twaalfde-eeuws paleis.
  Een ander mooi stadje is Chamonix, wat aan de voet van de Mont Blanc ligt. Vlakbij zijn er verschillende liften naar de bergen, waar pistes te vinden zijn. Maar ook het stadje zelf is leuk om te bezichtigen. Er zijn houten chalets, pittoreske straatjes en prachtige bloemen door het plaatsje heen. De rivier de Arve, die door Chamonix heen stroomt, maakt van de stad een nog mooier plaatje.

  Vind op onze site jouw B&B in La Haute-Savoie en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland