Een B&B in La Haute-Saône, met de bosrijke gebieden

Ontdek een gebied met prachtige natuur waardoor veel mooie wandel- en fietsroutes lopen vanuit een B&B in La Haute-Saône. Dit is een departement in de regio Bourgogne-Franché-Comté. In het departement zijn prachtige landschappen te vinden met onder andere veel bossen. Ook is er in La Haute-Saône interessante cultuur om te ontdekken bij ondere andere de Notre-Dame du Haut in Ronchamp en Musée Baron Martin in Gray.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Haute-Saône?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  La Haute-Saône als vakantiebestemming

  In La Haute-Saône is prachtige natuur te ontdekken. Zo bestaat het departement voor de helft uit bossen en is er ook veel platteland. Er zijn ook verschillende ondergrondse rivieren die op meerdere plaatsen naar boven komen in bronnen als putten, fonteinen en openbare wasplaatsen, een kenmerkende karakteristiek van dit departement.
  Eén van de mooie natuurgebieden in La Haute-Saône is Parc Naturel Régional des Ballons de Vosges. Het is één van de grootste natuurparken van Frankrijk en het heeft een schitterend berglandschap met ronde toppen en bergweiden. Het is een gebied waar je prachtig kunt wandelen.
  Wanneer je lekker aan de waterkant wilt genieten of wilt zwemmen is het een aanrader om naar Lac de Vaivre te gaan. Dit meer ligt aan de rand van de stad Vesoul. Het heeft een strand en er zijn op en rondom het Lac de Vaivre verschillende leuke activiteiten te doen. Verder vormen de bossen en velden die om het meer heen liggen een mooi wandelgebied.

  Cultuur en historie van La Haute-Saône
  Een indrukwekkend bouwwerk in het departement is de Notre Dame du Haut. Dit is een bijzondere kapel dat bij het plaatsje Ronchamp ligt. Het ligt op de top van een berg in de heuvels van de Vogezen. Het is gebouwd in de twintigste eeuw toen het een verwoeste kerk op deze plek moest vervangen. Het ontwerp van het bouwwerk is erg uniek en merkwaardig. Hierdoor is het wereldberoemd geworden.
  Een mooi kasteel in La Haute-Saône is Château d’Oricourt. Het is gebouwd in de twaalfde eeuw en het is nog steeds in een goede staat. Verder vind je naast het kasteel onder andere een kapel, een bakker en twee torens, die er allemaal al staan sinds de middeleeuwen. Hier vind je dus veel historie.
  Wanneer je nog meer cultuur en historie van La Haute-Saône wilt ontdekken is het leuk om plaatsjes als Vesoul, Gray en Ronchamp te bezoeken.

  Vind op onze site jouw B&B in La Haute-Saône en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland