Een B&B in La Gironde, met de prachtige stad Bordeaux

Ontdek interessante plaatsen zoals Bordeaux en Saint-Emilion, evenals uitgestrekte stranden vanuit een B&B in La Gironde. Het departement ligt bij de Atlantische Oceaan in de regio Nouvelle-Aquitaine. Door de ligging bij de oceaan zijn er prachtige stranden, maar ook is er interessante en cultuur om te ontdekken in de verschillende dorpen en steden. Er zijn verschillende watersporten te beoefenen en mooie paden langs de wijngaarden en door de bossen.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Gironde?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Gironde vanuit een bed & breakfast

  In La Gironde zijn twee mooie plaatsjes te vinden, die zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst hebben: Bordeaux en Saint-Emilion. Bordeaux heeft een indrukwekkend historisch centrum, waar onder andere Place de la Bourse een interessante plek is om te bekijken. Dit is een plein wat omringd wordt door prachtige gebouwen en bij de rivier de Garonne ligt. Ook zijn er in de stad verschillende leuke museums om te bezoeken. Verder ligt ten noorden van Bordeaux de wereldberoemde wijnstreek Médoc.
  Saint-Emilion is een wat kleiner, maar zeker niet minder mooi, middeleeuws stadje. Het is al bewoond sinds de achtste eeuw en heeft dan ook een lange geschiedenis. Wanneer je door het centrum van het stadje heen loopt is de historie nog goed terug te zien. De Monolithische kerk, Église Monolithe de Saint-Émilion, is de belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp. Wanneer je de toren van de kerk beklimt heb je een prachtig uitzicht over de stad.
  Voor het ontdekken van meer historie zijn de Abbaye de Sauve-Majeure en Château de la Brède ook interessant om te bezichtigen.

  De stranden van La Gironde
  In La Gironde zijn met de ligging aan de Atlantische Oceaan veel mooie stranden te vinden, waar je heerlijk kunt ontspannen of juist met het beoefenen van een watersport actief bezig kunt zijn. In dit departement ligt verder de grootste zandduin van Europa, waar je mooi overheen kunt wandelen. Dit is Dune de Pilat, een duin die uitgestrekt is over wel drie kilometer en wel 107 meter hoog is.
  Een mooie plaats vanwaar je het strand goed kunt ontdekken is Arachon. Het heeft niet alleen een mooie boulevard en stranden, het centrum van het plaatsje zelf ziet er ook mooi uit, evenals de buitenwijken. Dat komt doordat veel rijke Fransen in de negentiende eeuw hier een villa hebben laten bouwen.

  Vind op onze site jouw B&B in La Gironde en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland