Een B&B in Les Côtes-d’Armor, met de Roze Granietkust

Ontdek de prachtige kustlijn Côte Granit de Rose en historische plaatsen als Dinan en Saint-Brieuc vanuit een B&B in Les Côtes-d’Armor. Het departement staat bekend om zijn kleurrijke kustlijn en charmante hieraan gelegen plaatsjes. Je vindt hier de prachtige roze granietkust en het grootse meer van Bretagne; Lac de Guerlédan. En er zijn verschillende leuke plaatsjes, zoals het middeleeuwse Dinan en de eveneens historische hoofdstad van het departement, Saint-Brieuc. Bij deze plaats vind je ook nog een prachtige baai: La Baie de Saint-Brieuc.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Côtes-d'Armor?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Les Côtes-d’Armor vanuit een bed & breakfast

  Een van de meest spectaculaire kusten van Noord-Bretagne is te vinden in Les Côtes-d’Armor. Het is Côte Granit de Rose, oftewel de roze granietkust. Door de invloed van de wind en de zee hebben de roze stenen hier ook allerlei bijzondere vormen gekregen. Vlak bij deze kust ligt ook de eilandengroep Sept-Îles. Dit is samen met het vogelreservaat Réserve Naturelle Nationale des Sept îles een van de belangrijkste vogelreservaten in Frankrijk.
  Om de diversiteit aan natuur in het departement goed te kunnen ontdekken, kun je over de wandelroute G34 lopen. Met deze route loop je door het bos, langs kliffen en over de heide, en overal is het uitzicht prachtig.

  De mooiste plaatsen van Les Côtes-d’Armor
  Een van de mooiste plaatsen van Les Côtes-d’Armor is het prachtige middeleeuwse stadje Dinan.  Door de plaats stroomt de Durance rivier. Er zijn vakwerkhuizen uit de vijftiende eeuw, een oude stadsmuur en kronkelige geplaveide straten. Ook in hoofdstad Saint-Brieuc zijn nog prachtige oude vakwerkhuizen te zien, evenals de grootse Cathedrale Saint-Etienne. In de baai die je bij deze stad vindt is ook een groot aantal wandelpaden te vinden. Vanaf hier kun je de prachtige natuur van de baai goed ontdekken.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Côtes-d’Armor en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland