Een B&B in La Charente, met het wijngebied van de bekende cognac

Ontdek de wijngaarden van Cognac en interessante dorpen en steden vanuit een B&B in La Charente. Dit is een departement in de regio Nouvelle-Aquitaine met leuke plaatsjes, zoals Cognac en Angoulême. Ook is er mooie natuur om te ontdekken. Door het heuvelachtige departement stroomt de rivier de Charente, waarop en langs je je ook goed kunt vermaken. Er zijn verder veel wijngaarden te vinden en de wereldbekende cognac komt uit dit departement vandaan.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Charente?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Charente vanuit een bed & breakfast

  In het westen van La Charente zijn veel wijngaarden te vinden. Een van de plaatsen die hier bekend om staat is Cognac, waar de zeer bekende gelijknamige drank vandaan komt. Je kunt een cognac distilleerderij bezoeken of het Musée des Arts du Cognac, wat een museum is dat volledig aan de cognac gewijd is.
  In het departement zijn verschillende leuke plaatsjes te vinden. Naast Cognac is er Angoulême, de hoofdstad van La Charente. Het is gebouwd in de Romeinse Tijd en heeft door de eeuwen heen veel meegemaakt. Toch ziet het er vandaag de dag nog steeds mooi uit. Een van de mooiste gebouwen in het plaatsje is Cathédrale Saint-Pierre d’Angoulême, een indrukwekkende kathedraal.
  Verder is er nog het prachtige dorpje Aubeterre-sur-Dronne, wat op de lijst van de ‘plus beaux villages de France’ staat. Het is dus benoemd tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Een van de merkwaardige dingen in het plaatsje is de ondergrondse kerk die er te vinden is.

  Meer historie ontdekken in La Charente
  Om meer historie op te zoeken kun je een bezoek brengen aan Château de Rochefoucauld, één van de mooiste renaissance-kastelen van Frankrijk. Verder is er in Aubeterre-sur-Dronne een beroemde ondergrondse kerk te vinden. Daarnaast is het plaatsje zelf ook erg mooi. Bij Rochechouart is verder een bijzondere krater te vinden, die lang geleden door een meteoriet zou moeten zijn veroorzaakt.

  De natuur van La Charente
  Er is ook prachtige natuur in het departement. Op de rivier de Charente kun je goed kanoën, kajakken of een boottocht maken. Wandelen en fietsen kun je over een pad dat tussen Saint-Yrieix-sur-Charente en Ners in ligt. Er zijn ook nog verschillende andere mooie wandel- en fietsroutes langs de oevers van de rivier te vinden.
  Ten oosten van Angoulême liggen verder de Grottes du Quéroy. Uit opgravingen is gebleken dat deze grotten in de prehistorie al werden gebruikt. Het bestaat uit wel dertig verschillende kamers en er valt dan ook veel te ontdekken.

  Vind op onze site jouw B&B in La Charente en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland