Een B&B in La Charente-Maritime, met de mooie kustplaatsen en eilanden bij de Atlantische Oceaan

Ontdek de mooie kustplaatsen gelegen aan de Atlantische Oceaan, evenals de verschillende eilanden die er te vinden zijn, vanuit een B&B in La Charente-Maritime. Dit is een departement in Nouvelle-Aquitaine, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Er zijn verschillende mooie plaatsjes, zoals Sainte, La Rochelle, Royan en Rochefort. Het is een groene regio waar veel interessante en mooie dingen te ontdekken zijn. Doordat landschap wat je er vindt is het een ideale plek om de omgeving fietsend te verkennen. Ook zijn er bij de kust van La Charente-Maritime verschillende eilanden te vinden.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Charente-Maritime?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Charente-Maritime vanuit een bed & breakfast

  In La Charente-Maritime is er prachtige natuur om te ontdekken. Er zijn verschillende prachtige stranden, zoals Plage de la Grande-Conche bij de stad Royan en Plages des Minimes bij de stad La Rochelle.
  Vlak bij de kust van het departement zijn een aantal leuke eilanden te vinden. De bekendste twee hiervan zijn Île de Ré en Île d’Oléron. Er zijn leuke plaatsjes en er is ook prachtige natuur. Beide eilanden zijn goed te bereiken, omdat ze met een brug met het vasteland zijn verbonden.
  Ook is er in het departement een moeras, namelijk het Marais Poitevin. Je kunt het gebied over het water met een boot ontdekken, maar er zijn ook verschillende wandelpaden aangelegd.

  Leuke plaatsjes in La Charente-Maritime
  Saintes is een eeuwenoude stad die is gesticht in de Romeinse tijd. In de bouwwerken van de plaats is nog veel historie terug te zien. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Saintes is Amphithéâtre gallo-romain de Saintes, een amfitheater dat in de eerste eeuw is gebouwd voor gladiator en stierengevechten.
  La Rochelle is een leuke en bekende kustplaats in het departement. Ook deze stad is al meer dan duizend jaar oud en dan ook vol historie. In het centrum loop je er langs oude herenhuizen, vestingmuren en pittoreske straatjes. Bij het water vind je de Vieux Port, oftewel de oude haven. Deze ligt vol met zowel grote jachten als kleine vissersbootjes. Langs de kade zijn er verschillende gezellige restaurants en cafétjes.
  Andere interessante plaatsen in La Charente-Maritime zijn Royan en Rochefort.

  Meer bezienswaardigheden in La Charente-Maritime
  Andere leuke bezienswaardigheden in het departement zijn Zoo de La Palmyre, een dierentuin met meer dan 1600 dieren en Fort Boyard, een negentiende-eeuws fort in het water tussen twee van de eilanden ter bescherming tegen de Engelsen. Het fort is niet van binnen te bekijken maar het is wel mogelijk om er langsheen te varen en hem op die manier van de buitenkant te bezichtigen.

  Vind op onze site jouw B&B in La Charente-Maritime en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland