Een B&B in Les Bouches-du-Rhône, met de Calanque de Cassis

Ontdek mooie plaatsjes zowel aan de kust als in het binnenland en eveneens indrukwekkende natuurgebieden vanuit een B&B in Les Bouches-du-Rhône. Dit departement ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het ligt aan de Middellandse Zee en heeft prachtige natuur, waaronder de Calanque de Cassis, Parc Naturel Régional de Camargue en het Alpilles bergketen. Ook zijn er verschillende mooie plaatsjes, zoals Marseille, Aix-en-Provence en Arles.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Bouches-du-Rhône?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Les Bouches-du-Rhône als vakantiebestemming

  In Les Bouches-du-Rhône zijn een aantal leuke plaatsjes te vinden die rijk zijn aan interessante historie. Er is de hoofdstad van het departement, Marseille, dat aan de kust ligt. Hier is een schitterende oude haven, Le Vieux Port, en een historisch centrum met smalle straatjes en oude vakwerkhuizen met kleurrijke gevels.
  Een mooie stad verderop in het binnenland is Aix-en-Provence. Deze stad is gesticht door de Romeinen en heeft dan ook een rijke geschiedenis. Er staan nog verschillende mooie historische bouwwerken en het oude centrum heeft een charmante uitstraling.
  Andere leuke plaatsjes om te bezoeken zijn Arles met zijn oude stadsmuren en andere monumenten, waarvan er zelfs een aantal op de werelderfgoedlijst staan, en Les Baux-de-Provence, een dorpje in de bergen waar je de ruïnes van een citadel en gerestaureerde herenhuizen vindt. Het is zelfs benoemd tot één van de plus beaux villages de France, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

  De natuur van Les Bouches-du-Rhône
  Les Bouches-du-Rhône heeft ook verschillende mooie natuurgebieden. Zo is er Parc Naturel Régional de Camargue, een groot moerasgebied waar je ook wilde dieren, zoals flamingo’s en paarden kunt spotten. Er is een afwisselend landschap met meren, bossen, moerassen en grasland. Op sommige plekken is er zelfs roze water te vinden.
  Een ander mooi natuurgebied is het Parc National des Calanques de Cassis. Dit is een natuurpark dat tussen Marseille en Cassis in ligt. Je vindt hier veel valleien die zijn uitgesleten door rivieren, de zogeheten calanques. Ze worden begrensd door hoge kliffen en samen met het azuurblauwe water ziet dit er zeer indrukwekkend uit.
  Wanneer je meer van de bergen van dit departement wilt ontdekken moet je naar het berggebied Massif des Alpilles gaan. Hier kun je door verschillende wandeltochten de natuur van het berglandschap goed ontdekken. Ook liggen hier verschillende leuke plaatsjes, zoals Saint-Rémy-de-Provence en Eygalières.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Bouches-du-Rhône en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland