Een B&B in L’Aveyron, met middeleeuwse dorpjes als Conques en Najac

Ontdek prachtige middeleeuwse dorpjes zoals Conques en Najac evenals heuvelachtige landschappen vanuit een B&B in L’Aveyron. Dit is een departement in het noorden van de regio L’Occitanie. Het gebied bestaat voor een groot deel uit twee natuurparken en er is dan ook veel schoonheid in de natuur om te zien. In het heuvelachtige landschap van L’Aveyron vind je ook leuke plaatsjes en interessante historie om te ontdekken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Aveyron?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek L’Aveyron vanuit een bed & breakfast

  In L’Aveyron zijn er verschillende leuke en mooie plaatsjes om te ontdekken en te bezichtigen. Zo is er het middeleeuwse dorpje Conques dat tot één van de Plus Beaux Villages de France is benoemd. De bekendste bezienswaardigheid in het plaatsje is wel de oude romaanse abdijkerk die er staat, de Abbaye Sainte-Foy, maar de rest van het dorpje is ook erg mooi.
  Een ander schitterend middeleeuws dorpje in het departement is Najac met zijn dertiende-eeuwse kasteel. Het bouwwerk steekt hoog boven de prachtige groene vallei uit waar het plaatsje in ligt.
  Een van de meest indrukwekkende kastelen van L’Aveyron vind je in het pittoreske Belcastel. Het kasteel is al meer dan duizend jaar oud en een paar decennia terug nog volledig gerestaureerd. Het dorp zelf is net zoals Conques benoemd tot één van de Plus Beaux Villages de France en dan ook net zo interessant om te ontdekken.
  Verder vind je bij Millau de indrukwekkende Pont de Millau. Dit is een viaduct die over de rivier de Tarn heen gaat. Met een hoogte van wel 343 meter is het de hoogste brug in de wereld.

  De natuur van L’Aveyron
  Aan de oostkant van L’Aveyron liggen er verschillende natuurparken. Er is Parc Naturel Régional des Grand Causses in het zuiden. Het ligt uitgestrekt rondom de Gorges du Tarn, een aantal prachtige kloven. Je vindt er verder bergen, bossen, valleien en kastelen. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst.
  Het andere natuurpark is Parc Naturel Régional de l’Aubrac, dat in het noorden ligt. Het bestaat uit heuvelachtige weilanden, velden en mooie dorpjes.
  Andere indrukwekkende plekken in de natuur van L’Aveyron zijn de rotsformatie van Montpellier-le-Vieux, de honderd meter diepe kloof Trou de Bozouls en de bergkloven van La Truyère.

  Vind op onze site jouw B&B in L’Aveyron en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland