Een B&B in Les Alpes-Maritimes, met bekende kuststeden als Nice en Cannes

Ontdek een schitterende kustlijn met bekende plaatsen als Nice en Cannes, evenals de gebergtes verderop in het binnenland vanuit een B&B in Les Alpes-Maritimes. Dit is een departement in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Je vindt er een gevarieerd landschap en behalve de bekende steden ook leuke kleine dorpjes zoals Saint-Paul-de-Vence en Èze.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Alpes-Maritimes?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Les Alpes-Maritimes als vakantiebestemming

  Les Alpes-Maritimes heeft een groot aantal interessante plaatsjes om te ontdekken. Zo heb je gelegen aan de Middellandse Zee de bekende stad Nice. Je vindt hier prachtige stranden, maar er is ook veel interessante cultuur en historie in de stad te vinden. Cannes is net zo’n stad aan de kust, waar ook verschillende leuke bezienswaardigheden te zien zijn.
  Andere mooie steden gelegen aan de zee in Les Alpes-Maritimes zijn Menton en Antibes.
  Alhoewel het departement een aantal indrukwekkende steden heeft, zijn de kleinere dorpjes zeker niet minder interessant. Zo is er Saint-Paul-de-Vence, een stad met een rijk verleden. Je vindt er pittoreske straatjes, historische bouwwerken en een interessant modern kunstcentrum.
  Een ander leuk dorpje is het middeleeuwse Èze, dat je door een veertiende-eeuwse toegangspoort kunt betreden. Het ligt hoog op een rots bij de Middellandse zee en behalve de pracht van het plaatsje zelf vind je er ook nog een mooie exotische tuin bij de ruïnes van een oud kasteel.

  De mooie natuur van Les Alpes-Maritimes
  Les Alpes-Maritimes heeft ook nog veel indrukwekkende natuur te bieden. Zo is er Parc National du Mercantour, een nationaal park in het achterland van Nice en Menton. Je kunt hier verschillende prachtige wandelingen tussen de bergen maken.
  Een stukje mooie natuur dicht bij de zee is de Îles de Lérins. Dit zijn twee eilanden vlakbij Cannes waar prachtige natuur te te vinden is. Ook staan er verschillende historische bouwwerken, zoals het Fort Royal en de Abbaye de Lérins.
  Ook zijn er verschillende mooie kloven, oftewel gorges, te vinden in Les Alpes-Maritimes. Eén van de bekendste en mooiste is wel de Gorges du Sians. Het ligt verderop in het binnenland en het valt onder de Alpen. Er loopt een weg langs de kloof, waarbij er op verschillende plekken parkeerplaatsen zijn gemaakt om te kunnen stoppen en de natuur van dichterbij te kunnen bekijken.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Alpes-Maritimes en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland