Een B&B in L’Ain, met de duizend meren van Dombes

Ontdek schitterende natuurgebieden, zoals de duizend meren van Dombes en interessante historie vanuit een B&B in L’Ain. Dit is een departement in het noorden van de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes. Het ligt tussen Lyon en Genève en grenst dan ook aan Zwitserland. In L’Ain zijn er prachtige groene bergen te vinden en een mooi natuurpark als Parc Naturel Régional du Haut-Jura. Ook vind je er de indrukwekkende duizend meren van Dombes. Voor meer cultuur en historie zijn er interessante bezienswaardigheden als het middeleeuwse stadje Pérouges en het indrukwekkende klooster Monastère Royal de Brou.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Ain?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek L’Ain vanuit een bed & breakfast

  In L’Ain zijn verschillende mooie natuurgebieden te vinden. Zo ligt hier Parc Naturel Régional du Haut-Jura, een prachtig natuurpark. Je vindt er een afwisselend landschap met bergen, groene velden, bossen, rivieren en watervallen. De wilde natuur is hier door de jaren heen goed behouden en dat maakt het dan ook een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Vanaf de hoge top Crêt de la Neige heb je een indrukwekkend uitzicht over de omgeving.
  In het zuidwesten van het departement vind je de Etangs de la Dombes. Dit is een groep van wel bijna duizend meren bij elkaar. Ook dit is een zeer mooi gebied om te ontdekken.
  Verder is de historische regio Le Bugey ook een plek waar prachtige natuur te ontdekken is, waaronder de berg De Grand Colombier.

  Interessante historie en plaatsjes in L’Ain
  L’Ain heeft ook verschillende leuke plaatsjes en interessante historie. Een van de mooie historische bouwwerken is het dertiende-eeuwse Fort L’Écluse. Het staat in de Rhônevallei en het heeft een indrukwekkende ligging op een helling.
  Een ander mooi historisch bouwwerk is het Monastère Royal de Brou, een prachtig klooster dat gebouwd is in de stijl van de flamboyante gotiek.
  Er zijn ook verschillende leuke plaatsje in L’Ain. Zo is er het historische Bourg-en-Bresse met verschillende prachtige bouwwerken, het pittoreske middeleeuwse Perouges en het aan de rivier de Saône gelegen Trévoux.

  Vind op onze site jouw B&B in L’Ain en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland