Hotel wintersport Franse Alpen

Actief

W
Wintersport in de Franse Alpen

Ben je op zoek naar een heerlijk wintersport-adres in de Franse Alpen? Gevonden!

Auberge La Douce Montagne ligt in het sneeuwzekere skigebied van het massief Les Grandes Rousses.

Fantastisch ski-gebied

Dit is hét wintersport domein van Alpe d’Huez. Met bijna 250 kilometer piste behoort het tot één van de grootste skigebieden van Frankrijk. Het skigebied is geschikt voor zowel beginners als geoefende skiërs / boarders en kent tevens vele off-piste mogelijkheden.

Vanaf de hoogste top (Pic Blanc: 3330 meter) gaat de langste zwarte piste van Europa als een schitterende glijbaan het dal van de Sarenne in. Dat is 16 km lang genieten van de mooie besneeuwde en natuurrijke omgeving.

Andere sneeuwpret

Naast skiën en snowboarden biedt deze omgeving de mogelijkheid tot

  • langlaufen (kilometers geprepareerde loipes),
  • sneeuwschoenwandelen en
  • toerskiën.
  • Ook worden er veel winterwandelpaden geprepareerd (zowel op hoogte als in de valleien).

Fijn hotel

La Douce Montagne biedt een knusse en gezellige sfeer bij terugkomst na een dag op de pistes. Onder het genot van een lekker warm drankje kan je zittend bij de open haard de dag nog eens doornemen. Ook wordt er wel eens lekker gedanst tijdens de après-ski.

Na een heerlijk driegangendiner is er de mogelijkheid om een spelletje te doen, televisie te kijken, een boekje te lezen, bij te komen in de sauna of natuurlijk alvast heerlijk je bed op te zoeken om de volgende dag weer vroeg de ski’s onder te binden.

Vervoer

Tegenover het hotel vertrekt meerdere malen per dag de (gratis) skibus naar Oz-Station, waar u met de lift direct toegang heeft tot het grote wintersportgebied van Alpe d’Huez. Aan het einde van de dag brengt deze bus je weer terug naar Allemond. Je materiaal kan je in Oz-Station stallen, zodat je dit niet telkens mee hoeft te nemen in de bus.

Uiteraard kunnen we ook de aanschaf van skipassen, het huren van materiaal en ski/snowboardlessen voor je regelen.