K
Kids

Les Magnolias is ook uitermate geschikt voor (groot)ouders met wat oudere (klein)kinderen.

Kinderen kunnen hier zwemmen in ons mooie zwembad, vissen in het Lalinde kanaal (aan de overkant van de weg) of rivier, kanoën met de vakantievriendjes, jeu de boule spelen, badminton spelen, voetballen op de weide of gewoon lekker luieren. Ter vermaak voor de allerkleinsten zijn een schommel en glijbaan aanwezig.

Hele grote pretparken zijn er niet in de Dordogne maar er zijn wel veel parken die voor vakantieplezier zorgen. De laatste jaren zijn de klimparken in opkomst. Bossen waarin je naar de boomtoppen klimt en met allerhande staalkabels oversteekt van de ene boom naar de andere, soms over valleien heen. Verder zijn er dierenparken (parc animalier, zoals het aquarium in het dichtbijgelegen Le Bugue, prehistorische parken (leven en doen als in de prehistorie) en van alles en nog wat wat.

Voor verschillende uitstapjes met kinderen zitten we hier heerlijk centraal. Een greep uit verschillende kinderuitjes:

Foret des Ecureuils bij Sarlat
Het grootste klimpark van de Dordogne met parcours voor vanaf 4 jaar. Je kunt hier zelfs 40 meter boven de grond klimmen. Het park is verder zo opgezet dat je eerst wat kunt oefenen en daarna geleidelijk naar steeds moeilijker trajecten gaat.

Airparc
Het Airparc Perigord ligt op een eilandje in de Dordogne en biedt naast het klimmen in bomen ook waterpret. Leuk voor een dagje uit: water, picknick en lekker klimmen, Je vindt het airparc in Port d’Enveaux bij St Vincent de Cosse.

Karten
Bergerac Karting verwelkomt u in een prettige omgeving. Dit ruime kartingcircuit is voor iedereen vanaf 7 jaar oud. U wordt veilig begeleid door een gekwalificeerde instructeur van FFSA.
Beginner of liefhebber … Ontdek en deel onvergetelijke sensaties met elkaar …
Appel de la Foret (de roep van het bos)
Biedt een tiental trajecten variërend van klimmen, kabeloversteken en afzwaaien aan lianen (op z´n Tarzans). U kunt er van 5 tot 150 meter lange oversteken maken en bent er gegarandeerd twee uur mee zoet.

Prehistologia
In de plaats Lacave ligt dit park wat gewijd is de prehistorie. Menig kinderhart gaat hier sneller kloppen. Er zijn namelijk veel prehistorische wezens te ontdekken die miljarden jaren geleden hier leefden. Daarnaast zijn er veel educatieve dingen te doen en te ontdekken. Ook de evolutie van de mens komt aan de orde.

Musée National de la Préhistoire
Dat er in de Dordogne veel geschiedenis te vinden is, zal voor velen geen verrassing zijn. Het Musée National de Préhistorie neemt je mee terug in de tijd tot zeker 400.000 jaar v. Chr.

Maison Forte de Reignac
Een heuse tijdreis door de geschiedenis inclusief middeleeuwse martelkamer(niet geschikt voor jeugdige bezoekers).

Bridoire le chateaux des jeux
Rondleiding van 2 tot 3 uur inclusief deelname aan middeleeuwse spelen.

Het themapark Bournat
Een leuk themapark voor een tripje terug in de tijd met levensechte acteurs, leuke workshops en kermis.

Moulin de Larroque
Ergens in de dertiende eeuw werd deze molen aan de rivier de Couze geplaatst om papier te maken. Het was een zwaar ambacht om hout te vermengen met water om zo papier te kunnen maken. Hoe dit destijds in zijn werk ging is te zien in deze oude molen. Het papier was van een dusdanige kwaliteit dat het veel afnemers had waaronder kunstenaars, schrijvers en publicisten. Het papier werd ook gebruikt voor fotoalbums, gastenboeken, kaarten, wijnetiketten en parfum koffers. De molen ligt op ongeveer vijftien minuten rijden van de plaats Bergerac.

Op slechts een kwartier rijden van Les Magnolias vindt u watercentrum Trémolat met waterskiën aan de oever van de Dordogne.

Kanoën. De stroming in de Dordogne is niet heel erg sterk, hetgeen de rivier aantrekkelijk maakt voor kinderen. Als u van canoën houdt, moet u ook eens de Dordogne afgevaren hebben!

Zeilen. In het dichtbij gelegen Mauzac vindt u een nautische club: u kunt er zeilen op de Dordogne. Loop er eens langs en vraag wat het kost om een bootje te huren.

Zwemmen in waterpretpark Bergerac in de Dordogne, aan een strandje of in een van de vele andere riviertjes hier in de buurt.

Stand up paddle, een bijzonder leuke manier om de Dordogne rivier te verkennen.

Sterrenkijken
De avond afsluiten met een mooi glas wijn uit de Bergerac-streek. Genieten van de geluiden uit de natuur. Maar ook van de stilte en zeker als er geen maan is, het aardeduister. Wat is er heerlijker dan op een zomeravond, als de zon al een tijdje onder is gegaan, om samen met de kinderen naar de sterrenhemel te kijken. Dat geeft een overweldigend gevoel. Het universum kijkt op je neer en jij kijkt terug. Een uniek schouwspel. De melkweg is gewoon met het blote oog te zien.Weet je het nog de Grote en Kleine Beer, de Poolster en oneindig veel meer.