P
Paardenpension

We hebben ook paarden. Deze zijn niet voor het vlees hoor! Maar puur voor de liefhebberij.

Emma is een Friese stamboekmerrie die we meegenomen hebben uit Nederland.

Luna is een lieve eigenwijze ezel die sinds kort bij ons is.

Is uw paard toe aan pensioen en gunt u uw paard een blijvend verblijf waar hij optimaal verzorgd wordt en nog heerlijk kan genieten van zijn oude dag? Wij kunnen uw paard dat bieden! Wij zijn een kleinschalig paardenrusthuis in de Creuse, het pure en ware Frankrijk.

Waarom zou u uw paard bij ons in Frankrijk plaatsen?

Wij zijn en blijven een kleinschalig bedrijf. De paarden staan sociaal in kleine groepen, hebben hier alle ruimte en kunnen het gehele jaar door buiten blijven (m.u.v. extreme weersomstandigheden). Hierdoor blijven de oude paarden nog lekker in beweging wat goed is voor de gezondheid en het beperkt stalgebreken. Ook geeft het de paarden rust door ze in een vaste groep te laten staan. De rangorde is dan bepaald.

Door het zachte klimaat in de Creuse kunnen de paarden zo natuurlijk mogelijk leven. Tevens krijgen ze nog onbeperkt onbespoten kruidenhooi van eigen land. De paarden hebben de mogelijkheid om te schuilen in de schuilstal. Minimaal tweemaal daags worden de paarden nagekeken op gezondheid. Om de twee maanden komt de hoefsmid, vier keer per jaar worden de paarden ontwormd en jaarlijks laten we ze nakijken door de dierenarts.

Mocht u meer wensen hebben omtrent uw paard, zoals extra brok, dekens om, de nodige extra verzorging etc., overleg dan met ons over de mogelijkheden. Wij vinden het contact met de eigenaar erg belangrijk. Om op de hoogte te blijven van uw paard, zullen wij u geregeld foto’s/video’s sturen.

U kunt uw bezoek aan uw paard ook combineren met uw vakantie in frankrijk!

Kortom, wat zijn de voordelen om u uw paard bij ons in de Creuse neerzetten?

  • Het gehele jaar weidegang met goed paardengras en onbeperkt ruwvoer
  • Gezonde schone lucht
  • Sociaal leven in een kleine groep
  • Optimale verzorging
  • Een blijvend thuis
  • Kleinschalig
  • Gelegen bij een vakantieverblijf

Voor meer informatie/vragen en tarieven, neem gerust contact met ons op!