Gastronomie
Ben je dol op koken, dan word ook jij vast gefascineerd door de rijke traditie van de Franse keuken … Hoe leuk zou het zijn om drie dagen lang in de keuken van een chateau in Frankrijk te worden bijgepraat over de Franse Kunst van het Koken, en onder bezielende leiding lekker zelf in de potten te roeren? Grijp je kans, want chateau Le Grippault in Frankrijk heeft een geweldige kookworkshop!
Frankrijk is het land van de fijnproevers. Fransen houden van goed, smakelijk eten. Ze boffen, want het land heeft veel te bieden aan de meest smakelijke ingrediënten … En die weten ze als geen ander te combineren en te bereiden. Uren worden er doorgebracht aan de eettafel, waar gerechten een eindeloos onderwerp van gesprek zijn. In de keuken wordt de kunst van het koken afgekeken van (groot)ouders, en recepten van ‘mamie’ krijgen ze met de paplepel ingegoten.
Dat gaat al eeuwen zo. Wie weet heb je ook met veel plezier gekeken naar Le Pot-au-feu, met Juliette Binoche in de hoofdrol. Bijna de hele film speelde zich af in de keuken van een chateau, en alles draaide om het bereiden van eten.
Wil jij ook drie dagen lang de keuken van een Frans chateau induiken en je onderdompelen in de Franse Kunst van het koken? Op naar Le Grippault! Ooit was dit het landgoed van Kardinaal Richelieu van waaruit hij een monumentale stad liet bouwen. Nu geeft Pauline er een kookworkshop die je niet mag missen …
Met heel veel plezier brengt zij je de kneepjes van de Franse keuken bij, en neemt ze je mee naar lokale producenten. Ook hier aan fantastische ingrediënten geen gebrek. Er zijn truffières in de buurt, eetbare paddenstoelen vind je in het bos op het landgoed, kazen uit de streek op de plaatselijke markt, en ja, Richelieu ligt in de Loirestreek, en daar komen wijnen van wereldklasse vandaan …
Ook het chateau zelf is bepaald geen alledaagse plek. Nieuwsgierig? Kijk maar!
Drie dagen lang gaan jullie samen met Pauline bij biologische producenten langs en lokale markten af. Met de ingeslagen ingrediënten ga je onder leiding van Pauline aan de slag en met z’n allen heerlijk koken. Met als resultaat de mooiste traditionele Franse gerechten. Een amuse gueule vooraf, veel Franse klassiekers, gevolgd door lekkere zoetigheden als afsluiting van het diner.
De kookreis omvat drie overnachtingen, drie kookworkshops, lunches, ontbijt, proeverijen, alle drank tijdens de lunches en op de locatie, en de receptuur.
Je wordt verwacht op de dag van aankomst na de lunch om 14.30 uur met taart, koffie en thee. Op de dag van vertrek is de uitchecktijd rond 10.30 uur.
Er zijn twee cursussen:
De prijs per persoon, op basis van een kamerbezetting van 2 personen, bedraagt € 835. Mocht je een kamer alleen willen, dan kan dat. De toeslag is dan € 130 voor 3 nachten.
De reiskosten en het vervoer ter plekke zijn niet inbegrepen in de prijs.
Je zult deze kookworkshop, de plek en deze culinaire ervaring in Frankrijk zeker niet snel vergeten …
Wil jij je ook drie meeslepende dagen lang verdiepen in de rijke tradities en de Kunst van de Franse keuken, alleen of met vrienden? Wees dan snel, ga naar Le Grippault en stuur Leonoor bij de eigenaargegevens een berichtje.
Heel veel plezier!