vakantie gastronomie frankrijk

E
Eten en drinken in Zuid-Frankrijk

Domaine des Agnelles ligt op de grens van de Corbières en de Minervois, twee hele bekende wijnstreken. De regio, Occitanie , is een van de grootste wijnbouwgebieden ter wereld met veel zon en wordt ook wel eens het Californië van Frankrijk genoemd.

Wij houden zelf van het goede leven en daarom ook enorm van heerlijk eten met een lekker wijntje.

Drie avonden per week verzorgen wij table d’hôtes, een diner waarbij iedereen kan aanschuiven aan de lange, gezellige tafel.
Wij maken gebruik van verse producten. De mediterrane keuken is onze inspiratiebron met een voorkeur voor de pure Italiaanse keuken en Franse streekgerechten.
Het driegangen menu is inclusief een heerlijk aperitiefje, een amuse en koffie of thee.

Voor de kleine eter (tot 12 jaar) kunnen wij een kindermenu aanbieden

Voor de andere avonden en middagen zijn er volop leuke restaurantjes waar je gewoon lekker en gezellig kunt eten. Ook zijn er voldoende restaurants op een bijzondere plek zoals bv Cambuse de Saunier aan de zoutmeren van Gruissan of met bijzonder lekker eten zoals bv la Table Saint Crescent een restaurant met een welverdiende tweede ster in Narbonne.

Wij zijn verwend met al die heerlijke wijnen in onze regio. Wijnproeven kun je op zoveel plekken in de regio, er zijn legio mogelijkheden! Een inside tip is Chateau Luc, een echt familiebedrijf met superwijnen en een geweldig leuke rondleiding.

Voor de chefs en foodies onder ons is een bezoekje aan de olijfperserij L’Oulibo een schot in de roos.

Maak dan je boodschappen compleet en bezoek de markthallen in Narbonne. Iedere ochtend volop marktactiviteit met de beste kraakverse vissen, vlees, kazen, groenten en verse kruiden.