A
Activiteiten in de Pyreneeën

In de omgeving van het Château zijn allerlei activiteiten mogelijk. We informeren u graag over de verschillende opties en over de kindvriendelijkheid. Folders zijn ook beschikbaar.

Er zijn vele wandelroutes om te voet te genieten van allerlei mooie details.
Twee grote wandelroutes kruisen elkaar bij het Château:

  • De Chemin des Bonhommes (GR107) gaat van Montségur naar Berga in Spanje
  • Sentier de Cathares van Perpignan naar Montségur.

Van deze twee schitterende routes kunnen natuurlijk ook delen gelopen worden. Ook te paard of zelfs met een ezel zijn dagtochten te ondernemen. Paarden en ezels zijn te huur.

Voor de actievelingen zijn er kanotochten op de rivier Aude en Ariege, raft-tochten, speleologie, via ferrata trajecten, enz.

Vanuit het dorp zijn ook verschillende mountainbike routes van verschillende zwaartes uitgezet. Camurac ligt aan de D613, welke veelvuldig gebruikt wordt door wielrenners. De D613 maakt regelmatig deel uit van de Tour de France.

Natuurlijk is het ook heerlijk om op de motor of met de auto door de Pyreneeën te toeren. De wegen zijn avontuurlijk en na elke bocht verandert het uitzicht. Dit alles geldt voor de lente, zomer en ook zeker de herfst.

In de winter beschikt Camurac over zijn eigen ski-station. Vanwege zijn kleinschaligheid kun je hier naar hartelust skiën zonder allerlei drukte. Dit is ideaal voor gezinnen. Er zijn 3 skiliften en 11 pistes van makkelijk tot moeilijk.

Voor de langlaufers zijn er loipes uitgezet en je kunt fantastische winterwandelingen maken met raquettes. Deze klik je onder je schoenen waardoor je goed door de sneeuw kunt lopen. In het dorp kun je allerlei zaken huren en er is ook een ski-school. Met Andorra naast de deur is ook een uitstapje mogelijk naar drukkere ski gebieden.

Camurac ligt ook midden in het gebied van de Katharen. Hierdoor zijn er vele ruïnes en kastelen in de omgeving die zeker een bezoek waard zijn. De geschiedenis van de Katharen is ook behoorlijk indrukwekkend.

In de zomer worden in de regio allerlei dorpsfeesten georganiseerd. Elke week is er wel ergens een “Fête Locale”. Zeker leuk om eens te bezoeken. Ook zijn er verschillende weekmarkten die de moeite waard zijn.

De omgeving heeft ook heel veel grotten. De grotten van Lombrives, Niaux en Labouiche zijn bekende voorbeelden. In de grotten van Niaux kun je grottekeningen bekijken, in Lombrives vind je één van de meest uitgestrekte grotten van Europa en Labouiche kun je met een bootje bezoeken.

Dan zijn een aantal steden zeker de moeite waard om eens te bezoeken:

  • Carcassonne, Foix, Toulouse en Perpignan bijvoorbeeld.
  • Andorra ligt op minder dan 1 uur rijden en is een aanrader.
  • Pas de la Casa met al zijn winkels, grenzend aan het hooggebergte.
  • Zelfs Barcelona en Lourdes zijn als dagtocht te ondernemen.

Voor kinderen zijn er ook veel leuke activiteiten. Zo kun je naar het pre-historisch park of een van de vele dierenparken waaronder een wolvenpark. Maar je kunt ook paardrijden, met een ezel op pad, zwemmen, raften, kanoën, grotten bezoeken of geo cachen.