7
7-daags Wandel- of fietsarrangement

Verblijf op basis van een tweepersoonskamer: € 399 per persoon

Mooie wandelvakantie in de Auvergne, aan weerszijden van de grens tussen de departementen Puy de Dôme en Haute Loire. Het Regionaal Parc Livradois Forez is een nog relatief onbekend gebied met afwisselend bossen, velden, weilanden en kleine dorpjes.

U verblijft in twee verschillende Chambres d’Hôtes met ieder hun eigen charme, maar ook een duidelijke overeenkomst in gastvrijheid en kwaliteit van spijs en drank.

De wandelingen variëren tussen de tien en twintig kilometer per dag en zijn voor een wandelaar met een goede gezondheid toegankelijk.

De accommodaties

La Fougeraie ligt in het gehucht ‘Folgoux’ op 930 meter hoogte, en is geheel in een landelijke stijl ingericht. De voormalige kasteelboerderij is een klein paradijsje, waar tevens in de oude koeienstallen een brocantewinkeltje gevestigd is. De prachtige lommerrijke tuin leent zich voor het lezen van een boek of gewoon lekker luieren. Er is een (zwem)meer op loopafstand van de accommodatie.

De kamers hebben ieder hun eigen thema en zijn sfeervol ingericht met brocante meubels en spullen. De ligging aan het eind van een landweg zorgt voor ultieme rust en garandeert een goede nachtrust. Bij volle bezetting deelt u de badkamer met één andere kamer. Er hangen daarom heerlijke zachte badjassen voor u op de kamer.

Domaine La Réveille bevindt zich aan de rand van het dorpje Dore l’Eglise. Het herenhuis dateert uit de 14e eeuw en staat op 620 meter hoogte, waar de zomers overdag zonnig en warm zijn en het ’s avonds afkoelt, zodat u aangenaam kunt slapen.

De kamers zijn ruim en beschikken over luxe boxspringbedden en eigen sanitair. Na een wandeldag kunt u lekker bijkomen met een drankje in de parkachtige tuin, aan het zwembad of in de hottub.

De maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunchpakket en diner) zijn in deze wandelvakantie inbegrepen.

Het ontbijt bestaat uit diverse lokale producten, huisgemaakte confitures en heerlijk brood. Voor de lunch krijgt u een lekkere picknick mee, die klaarstaat bij uw vertrek. Uw thermoskan kunt u vullen met koffie of thee. Water uit de kraan is goed drinkbaar en zacht van smaak. ’s Avonds schuift u aan bij de table d’hôtes. Het viergangendiner wordt gezamenlijk gegeten met andere gasten en de gastheer en –vrouw. Na het voorgerecht en hoofdgerecht kunt u genieten van de kaasplank met lokale kazen uit de Auvergne. Tot slot is er een zoet dessert en wordt koffie/thee geserveerd.

Lees verder