Wiebe en Marjan verwelkomen je graag in hun prachtige statige herenhuis, midden in het rustige dorp Préveranges, gelegen in de streek de Berry. Dat is een uur of drie van Parijs.

Voor de gasten (vanaf 16 jaar) heeft het huis vijf sfeervolle gastenkamers, gelegen op de eerste en tweede verdieping. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met wastafel, toilet en douchecabine.

In de grote tuin (8000 m2) vind je het zwembad, meerdere zitjes, comfortabele ligstoelen en de lange tafel waar we ’s avonds het diner (table d’hôtes) serveren.

Binnen is het ook goed toeven in de grote eetkamer. Aan de lange tafel kun je iets lezen of een spelletje spelen. Er is koffie en thee (bij de kamerprijs inbegrepen) en er staat een gastenkoelkast met fris, bier, wijn en andere versnaperingen.

Bij ons kun je zes dagen per week aanschuiven voor een heerlijk driegangendiner (à € 25). En reken maar dat dat lekker is! Marjan is dol op koken, en Wiebe weet alles van wijn, dus dat komt helemaal goed …

Wij koken zo veel mogelijk met regionale producten, ook de wijnen die wij schenken komen uit de regio. Dieet of allergie? Laat maar weten, dan houden we daar rekening mee.

Fietsen, wandelen, kastelen bezoeken, of genieten van het huis, de tuin en het zwembad: het kan allemaal en wij doen er alles aan om je een heerlijke vakantie te bezorgen!

We zijn een rookvrije accommodatie, maar buiten mag er wel gerookt worden, mits de overige gasten er geen hinder van ondervinden. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Nederlands contactpersoon
  • Op doorreis naar het zuiden
  • Eigen sanitair
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Adults only
La Joyeuse eigenaar

Wiebe en Marjan Hadderingh

Meer over de eigenaar Sluiten

Wij zijn Wiebe en Marjan Hadderingh en wij maken onze droom waar!

Nu wij 2 jaar gasten hebben mogen ontvangen in Bed & Breakfast De Gesholte, hebben wij in Préveranges in Frankrijk, ons droomhuis en Chambres d’hôtes La Joyeuse gevonden.

Wij willen graag samen een andere invulling geven aan ons leven en hebben gerealiseerd waar we al jaren van dromen; een Bed & Breakfast in het buitenland. Het leven hier, in het prachtige groene gebied van de Berry, willen we graag met onze gasten delen.

Marjan heeft jaren met veel plezier gewerkt in de hospitality op een luxe resort, ze is een gastvrouw pur sang. Koken is een grote hobby van Marjan, dit kun je zelf ervaren tijdens een verblijf bij Chambres d’hôtes La Joyeuse.

Wiebe is een wijnliefhebber en hij zal er voor zorgen dat er altijd een heerlijk en passend wijntje voor u klaar staat. Wij zorgen ervoor dat het jou aan niets ontbreekt en volop kunt genieten van jouw verblijf.

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Kamer 1

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Gelegen op de eerste etage. – Oppervlakte 21,2 m2 – Boxspring bed van 1.80 x 2.10 meter – Badkamer met …

max. 2 personen

Kamer 2

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Gelegen op de eerste etage.  – Klein balkon.  – Oppervlakte 13,5 m2 – Boxspring bed van 1.60 x 2.00 meter …

max. 2 personen

Kamer 3

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Gelegen op de eerste etage – Oppervlakte 19,6 m2 – Boxspring bed van 1.60 x 2.00 meter – Badkamer met …

max. 3 personen

Kamer 4

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Gelegen op de zolder-etage. – Oppervlakte 29,3 m2 – Boxspring bed van 1.80 x 2.00 meter – Badkamer met toilet, …

max. 2 personen

Kamer 5

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Eenpersoonsbedden

Gelegen op de zolder-etage – Oppervlakte 26,5 m2 – Twee aparte eenpersoonsbedden van 90 x 2.00 meter – Badkamer met …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 781 km

Het dorp Préveranges bevindt zich in het uiterst zuidelijke puntje van het departement Cher, vlakbij de grens met het departement Creuse (deel uitmakend van de regio Limousin). Iets naar het oosten begint al snel het departement Allier, dat deel uitmaakt van de regio Auvergne.

Het departement Cher behoorde vroeger in zijn geheel tot de provincie de Berry. Deze naam wordt nog steeds gebruikt om de mooie groene en landelijke streek aan te duiden die de departementen Cher en Indre bestrijkt.

WANDELEN EN FIETSEN
In de omgeving van Préveranges zijn verschillende wandel- en fietstochten te maken. Route-informatie is bij ons te verkrijgen. Desgewenst zorgen wij voor een lunchpakket voor onderweg (€ 10,00 per persoon).

Ook zijn wij één van de accommodaties van Het Franse Pad, een ontzettend leuke wandel- of fietsreis door de Berry.

MEER VAN SIDIAILLES
Op 10 minuten rijden ligt het meer van Sidiailles. Hier kun je heerlijk zwemmen in een afgezet gedeelte van het meer, aan het strand liggen, een waterfiets of een bootje huren, of voor de echte waaghalzen: een tocht maken door het “Parcours Aventure”, waarbij je van boom tot boom gaat met o.a. tokkelbanen.
Je kunt er ook vissen (het meer is geclassificeerd als “Grand Lac Interieur de 1er Categorie”) of een mooie wandeltocht om het meer heen maken (16,7 km, ± 5 uur).

KASTELEN
Frankrijk is een land met enorm veel kastelen. De echte kasteel liefhebbers komen ook in de omgeving van Préveranges aan hun trekken met bijvoorbeeld het Château de Boussac (12,4 km), het Château de Culan (17,5 km) en iets verder weg het Château d’Ainay le vieil (42,3 km) en het Château de Meillant (48,8 km). Er zijn uiteraard nog meer prachtige kastelen te bezichtigen; vraag ons naar de mogelijkheden.

GEORGE SAND
Naast kastelen zijn er ook genoeg andere interessante bezienswaardigheden. Zo ligt in Nohant-Vic op iets meer dan een half uur rijden van onze chambres d’hôtes het huis van de beroemde Franse schrijfster George Sand, die een relatie heeft gehad met de componist Fréderic Chopin. Je kunt er een rondleiding krijgen en daarna heerlijk dwalen door de prachtige tuinen.

KLOOSTER
Ook op een half uur rijden ligt de Prieuré d’Orsan, een oud klooster met eveneens hele mooie tuinen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn.

STEDEN
Hou je ervan om steden te bezoeken, dan is Bourges (de hoofdstad van het departement Cher) een goede optie. Bourges is een mooie oude stad met een prachtige gotische kathedraal en nauwe straatjes met leuke winkeltjes.

Een andere grote(re) stad in de omgeving die de moeite waard is om te bezoeken is bijvoorbeeld Montluçon (Château des Ducs de Bourbon, MuPop museum).

MARKTEN
In de omgeving zijn verschillende leuke weekmarkten te bezoeken. Bijvoorbeeld op donderdagochtend in Boussac, op vrijdagochtend in Châteaumeillant en op zaterdagochtend in La Châtre.

Daarnaast zijn er diverse brocante markten en vide-greniers te bezoeken. Vraag ons om meer informatie.

GOLF
Breng je golfclubs gerust mee, want op 40 minuten rijden bevindt zich in Nassigny een 18-holes golfbaan in een prachtig park met oude eiken en een mooi Bourbonnais kasteel.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Marit van den Helder

Wij hebben begin augustus 2021 in La Joyeuse geslapen, en wat hebben we het goed gehad. Het ontvangst was heel hartelijk, met een drankje en een gezellig praatje. Het eten was beide avonden heerlijk. Ik heb last van verschillende allergieën, en daar hebben ze prima rekening mee kunnen houden. Het was voor ons in de eerste instantie een korte overnachtingsplaats in onze reis van zuid Frankrijk naar Parijs, maar het is door de omgeving, het hartelijke ontvangst en de prettige kamers een veel groter deel van onze vakantie geworden. Zeker een aanrader!

augustus 2021

10