De Vogezen en de Haute-Saône zijn bij uitstek gebieden om prachtige wandelingen te maken. Het afwisselende landschap bestaat uit bossen, riviertjes en prachtige uitzichten. De rust, de ruimte en de slaperige dorpjes zijn een genot voor iedere wandelaar. Tijdens uw wandeling door het zuidelijkste puntje van de Vogezen loopt u grote kans reeën, vossen, roofvogels of ander wild te spotten.

Wij beschikken over een groot aantal wandelingen die allemaal duidelijk zijn beschreven. Daarnaast zijn er natuurlijk veel spontane wandelmogelijkheden. Bovendien zijn in de Vogezen en de Haute-Saône zijn honderden wandelroutes uitgezet van verschillende zwaartes. De mate van inspanning staat met een kleurcode of andere indicatie aangegeven.

In de hoge Vogezen, ten oosten van Épinal, zijn langs en over de bergkammen routes uitgezet voor zowel de geoefende als de minder fitte wandelaar. U loopt langs watervallen, zomerweides, boerderijen, kleine dorpjes en steile rotspartijen. De uitzichten zijn altijd verrassend, zoals op de vlakte van de Elzas, de keteldalen van de Vogezen, en vanaf sommige punten kunt u in de verte zelfs de Alpen zien liggen.

Op het het plateau van de duizend meren, twintig kilometer ten zuiden van Moulin le Thiéloup kun u heerlijk wandelen langs de vele waterbekkens waaraan het gebied zijn naam heeft te danken. Het landschap is gevormd door het terugtrekken van de gletsjers 12.000 jaar geleden, maar toch zijn de Milles Étangs niet natuurlijk. Het waren monniken en boeren die onder de abdij van Luxeuil-les-Bains vielen die vanaf de elfde eeuw het gebied ontgonnen.

Tijdens wandelingen in de glooiende Haute-Saône ziet u boomgaarden en boerenland, afgewisseld door bossen en kleine, snelstromende riviertjes.

In onze molen hebben we al verschillende wandelroutes voor u klaarliggen.