Bellevue, gelegen in het dorpje Ban-sur-Meurthe, is een prima vertrekpunt voor al uw wandelingen. Vanuit uw vakantieadres direct mogelijkheden om te wandelen.

Middenin het Hoge Vogezen Massief kunt u van hieruit zowel eenvoudige als pittige wandelingen maken. Wij hebben voor u een grote diversiteit aan wandelroutes waar u uit kunt kiezen, natuurlijk kunt u ook altijd zelf een route uitstippelen.

Info, detailkaarten, wandelroutes etc. liggen voor u klaar op Bellevue en onze gasten kunnen hiervan gebruik maken.

Ons dorp Ban-sur-Meurthe behoort tot de Vallee de la Haute Meurthe, dit is een gebied dat omvat de gemeenten Ban-sur-Meurthe, Fraize, Mandray, Plainfaing en le Valtin.

Het is een streek met veel bos, kabbelende riviertjes, meertjes, watervallen, prachtige vergezichten en her en der verspreid liggend de dorpjes.

Alleen al om dit gebied te ontdekken kunt u hier een week vertoeven, maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere mooie plekjes om naar toe te gaan.
Zo is de route des Crêtes natuurlijk heel bekend. Dit is de route die over de bergkammen van de Vogezen loopt, ook hier zijn talloze wandelingen mogelijk, o.a. de GR5.

Bij helder weer mooie vergezichten tot aan de Zwitserse en Franse alpen!

Aan de oostkant van de Route des Cretes ligt de wijnstreek, de Elzas. Een heel ander landschap dan de Vogezen. Pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen en de vele wijngaarden zijn de moeite waard om een dag daar door te brengen.

Bovenin, op de grens Elzas-Vogezen liggen ook vele oude kastelen, burchten, ook deze zijn wandelend goed te bereiken en er lopen ook diverse wandelroutes langs deze kastelen/burchten.

Vanaf Ban-sur-Meurthe bent u binnen een half uurtje met de auto in het dorp Kaysersberg. Hier zijn ook mooie wandelingen te maken.