De Vogezen staan bekend als een gebied waar het bij uitstek goed wandelen is. Ook het gebied rond Martinvelle, dat in het zuidelijke gedeelte van de lagere Vogezen ligt, leent zich hier uitstekend voor.

Wij stelden voor u een boekje samen met een 10-tal wandelingen. Verschillende daarvan kunt u vanuit Les Quatre Saisons ondernemen. Alle infomatie over wandelen in dit deel van de Vogezen en stafkaarten staan tot uw beschikking.

De Club Vosgien maakt zich sterk voor het wandelen in de Vogezen door het aanleggen van bewegwijzerde wandelroutes, onder andere in en rondom Martinvelle.
De bewegwijzerde route in het bos van Martinvelle, voert u op uw wandeling door het bos en de landerijen met hier en daar flinke hoogteverschillen. Ook wandelt u op deze wandelroute over de oude spoorlijn met enkele bezienswaardigheden zoals een Maria gedenkteken, een grot, een riviertje en een oude ontmoetingsplaats van de Hugenoten.
Vanuit verschillende plaatsen in de omgeving kunt u de routes van de Club Vosgien volgen en genieten van de rust in een omgeving waar u meestal de enige wandelaar bent!

NIEUW: langs het kanaal de l’Est, ca 7 km van Les Quatre Sasons, loopt een nieuw lang wandelpad. Verder hebben wij ons aantal wandelingen ook nog eens uitgebreid.