De beste manier om een land te verkennen is lopend of per fiets.

Ontdek dit prachtige platteland met kronkelige paden waar je lokale mensen ontmoet, cultureel erfgoed ziet en de pure natuur er rust ervaart van Frankrijk.

Deze randonneés zijn uitgezet voor de doorsnee wandelaar, een paar heuvels natuurlijk, maar verder redelijk vlak, en allemaal goed te doen voor ieder met een redelijke conditie.

U vindt rondom Les Quatre Toits meer dan 200 km aan wandel- en mountainbike paden, genaamd “Petites Randonneés”. De routes worden aangeduid met bordjes “PR en een nummer”.
De afstanden van deze routes om te fietsen variëren van 3 km tot zo’n 20 km. Een aantal van deze wandelroutes kunt u vanuit Les Quatre Toits starten.

Voor de fietser die liever over meer begaanbare wegen gaat, hebben wij routes beschikbaar van circa 60 km. Gezien het heuvelachtige gebied zijn de wegen niet geschikt voor fietsen zonder versnellingen.

Vertrek s’ morgens, alleen of in gezelschap, met een lunch pakket en kom s’ middags terug naar Les Quatre Toits voor een rustige avond, met lekker eten en wijn.