Ontdek de Haute-Loire te voet met dit geweldige wandelarrangement.

In 2012 heeft de overheid deze bestaande lange afstandswandeling opnieuw heringedeeld, in kaart gebracht, uitgezet/gemarkeerd. In samenwerking met verschillende instanties waaronder een topografische drukkerij, is vervolgens een complete gids gedrukt die alle details van de wandeling en de omgeving bevat.

Samen met Franse collega chambres d’hôtes en in samenwerking met plaatselijke overheden, wandelorganisaties en toeristenorganisaties kunnen wij deze wandeling organiseren. De accommodaties liggen allen direct aan of dichtbij de wandelroute en bieden onder andere onderdak aan wandelaars.
Tijdens deze wandelvakantie fungeren wij als enige Nederlandstalige deelnemers binnen de vereniging, als uw belangenbehartiger en steun en toeverlaat op elk moment.

Individuele wandelrondreis door de ongerepte natuur langs kastelen, Middeleeuwse kerken en abdijen door de haute Allier, de gorges d’Allier, Pays de la Lafayette en het Parc Regional Livradois Forez in het Massif Central. U verblijft 10 nachten, 11 dagen, verlenging of inkorten in overleg mogelijk. De meest ideale omstandigheden om deze lange afstandwandeling te doen, zijn in de maanden (april) mei t/m juni en van september t/m oktober, half november.

Tarieven 2017:
10 Nachten: 2 personen indicatieprijs € 1.275,00
Het tarief is afhankelijk van de gekozen accommodaties en de beschikbaarheid daarvan.
Deze rondwandeling wordt op maat gemaakt.

De tarieven zijn inclusief:
– Welkomstdrankje.
– Alle overnachtingen met ontbijt en alle diners.
– De officiële gids “Robe de bure et cotte de mailles”.
– Benodigde stafkaarten in bruikleen.
– Plaatselijke toeristenbelastingen.

Het tarief is exclusief:
– Dranken en/of versnaperingen.
– Lunches (meerprijs indicatie € 8,00 p.p.p.d.).
– Bagage transport (meerprijs indicatie € 23,00 per adres, ritprijs).
– Verzekeringen.
– GPS wandelmodule (meerprijs € 6,00 per dag).

Een stukje tekst uit het begin van de officiële gids:

Verschillende landschappen tussen schaduw en licht, valleien en open vlaktes, wilde gebieden van groeven en dalen, bosgebieden en weiden, op heuvels van basalt en granieten plateaus. Na de eerste emoties die deze genereren, onthullen deze landschappen hun geheimen met hun geschiedenis. De diepe groeven van de Desges, de Doulon en natuurlijk van de rivier Allier geven een idee van de opvallende kracht van de erosie destijds en accentueert het contrast tussen de gebieden met meren en bekkens. Het landschap hier is majestueus en krachtig! De steile hellingen met zijn natuurlijke bossen van eiken, beuken, essen en Schotse dennen, delen de verschillende biotopen.
De natuurlijke vegetatie en de culturen verklaren het gunstige klimaat en de rijkdom van de bodem. Hutten van steen, agrarische terrassen en fruitteelt, getuigen van een menselijke aanwezigheid in deze gebieden waar het goed wonen is.
Een lappendeken van rotsen over het gehele traject reflecteren de dorpen en hun bouwmaterialen met hun geologische mozaïek van deze regio. De zwarte stenen, bruin en rood, weerspiegeld door de vulkanen hebben huizen donkere kleuren gegeven zoals die van Saint-Arcons-d’Allier of Jax. De constante gedaanteverwisseling van de rotsen, zij kleuren in geel, oranje en bruin zoals het gehucht met vee in Moissac of Middeleeuwse dorpen als Lavaudieu en Saint-Ilpize.