Rustige chambres d’hôtes met alle ruimte Chambres d’hôtes. Bijou de Dordogne ligt op een prachtig groene heuvel, in het mooiste deel van de Dordogne. Het panoramische uitzicht over het heuvellandschap van de Dordogne Périgord is adembenemend mooi.

De gastenkamers zijn ruim en luxe, van alle gemakken voorzien. Met twee gastenkamers heeft u alle privacy en kunt u ongestoord van uw vakantie genieten.

Het zwembad nodigt uit voor een frisse duik. En voor lekker relaxen. Zeker na een dag op stap te zijn geweest in de mooie streek, waar zoveel te zien is.

Welkom in Bijou de Dordogne
– De chambres d’hôtes heeft twee ruime en comfortabele gastenkamers met eigen badkamer.
– De kamers hebben openslaande deuren naar een eigen terras met zitje.- Het ruime zwembad is vanaf halverwege mei tot eind september verwarmd. Het zwembad heeft een makkelijk in- / uitstap.
– Elke ochtend staat er een lekker en uitgebreid ontbijt op de veranda voor u klaar.
– Eén avond in de week bereidt de gastvrouw de table d’hôtes, een overheerlijk meergangen diner.
– Op de eigen Pétanque baan heeft u het typische Franse spel Jeu de Boules zo onder de knie.
– Restaurantjes en winkels vindt u op nog geen kwartiertje rijden in charmante dorpjes zoals Buisson en Le Bugue.
– Prachtige historische dorpjes zoals Limeuil, Sarlat, Domme en Roque Gageac liggen in de buurt.- Net zoals kastelen, grotten, tuinen en mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken, kanoën, ballonvaart en golfen.- De dichtstbijzijnde luchthaven is vliegveld Bergerac Dordogne Périgord Airport (regio Nouvelle-Aquitaine). Vanaf hier bent u met de auto in 45 minuten bij Bijou de Dordogne.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Extra lange bedden
  • Elektrische laadpaal
  • WiFi
  • Nederlands contactpersoon
  • Eigen sanitair
  • Lunchen mogelijk
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Wasmachine
  • Geschikt voor mindervaliden
Eigenaar Bijou de Dordogne b&b

Ilona Nieuwenburg

Meer over de eigenaar Sluiten

Ilona heet u van harte welkom in Bijou de Dordogne. Met veel plezier biedt zij u, samen met haar partner Niels, een heerlijke vakantie op deze prachtige plek aan.

Ilona vertelt u graag over de bijzondere bezienswaardigheden, mooie wandelingen en de lekkerste restaurants in de omgeving. Zelf kookt ze ook heerlijk. Zeker één avond in de week kunt u van haar kookkunsten genieten.

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Gastenkamer Bijou

  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Televisie
  • Tweepersoonsbed

Uw luxe kamer is compleet • Extra lange goede kwaliteit boxsprings (90×210) met binnenvering-matrassen. • Privé-badkamer met inloopdouche, toilet, wastafel, …

max. 2 personen

Gastenkamer Dordogne

  • Televisie
  • Tweepersoonsbed
  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte

Uw luxe kamer is compleet • Extra lange goede kwaliteit boxsprings (90×210) met binnenvering-matrassen. • Privé-badkamer met inloopdouche, toilet, wastafel, …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1030 km

ONTDEK DE DORDOGNE PÉRIGORD NOIR

Bijou de Dordogne ligt in de heuvelachtige, rustige streek Périgord Noir. Een streek met veel bezienswaardigheden. Deze regio wordt niet voor niets het toeristische hoogtepunt van de Dordogne genoemd.

In de omgeving liggen veel prachtige authentieke Franse dorpen, zoals Limeuil, Beynac, Domme, Sarlat, La Roque-Gageac en Les Eyzies. Dit alles mag u niet missen. Net zo min als: Tuinen van Limeuil, de Tuinen van Marqueyssac, de Grot van Proumeyssac , de Grotten van Maxange, het Kasteel van Milande en het Kasteel van Castelnaud.

Naast de vele bezienswaardigheden is hier ook veel te doen op sportief gebied. Bijou de Dordogne ligt in een gedeelte van de Dordogne dat geliefd is bij wandelaars en mountainbikers.

HISTORIE
Kastelen te midden van glooiende landschappen, stille gehuchtjes en overwoekerde ruïnes. Overal om u heen is geschiedenis: dat is de Dordogne. De inwoners gebruiken ook nog de benaming Périgord. Zo heette deze sprookjesachtige streek voor de 18e eeuw. De historie herleeft voor uw ogen in de kastelen, bastides en prehistorische vindplaatsen die teruggaan tot wel 150.000 jaar voor Christus.

De Dordogne heeft weinig inwoners. Het imponerende, afwisselende landschap van rivieren, bossen en akkers bepaalt de sfeer, samen met de dorpjes. De meeste dorpjes zijn nog in authentieke staat. Dit zijn bezienswaardigheden op zich. Ondanks de rust is er het hele seizoen van alles te doen en te beleven.

RESTAURANTS
Gaat u graag chique uit eten in een kasteel, of kiest u voor een romantisch diner aan de oever van de Dordogne? Of toch liever op dat gezellige terrasje op het dorpsplein… of aan een picknicktafel in het eikenbos… Houdt u van lokale gerechten met authentieke producten zoals eend, gans, lam en niet te vergeten truffels, noten en aardbeien? Of liever toch iets meer vertrouwds? U vindt het allemaal in de Dordogne! Er zijn hier veel restaurants, voor alle smaken, op alle niveaus en in alle prijsklassen.

ACTIVITEITEN & SPORT
De Périgord Noir is ondanks of juist dankzij de rust een paradijs voor actieve vakantiegangers. Zak de rivier de Dordogne of de Vézère eens af in een kano en ervaar de omgeving vanaf het water. Of boek een ballonvaart: een ervaring die u nooit meer vergeet. Of klimt u liever zelf de hoogte in, langs een indrukwekkende rotswand? De Dordogne heeft diverse ‘adventure parcs’ voor alle leeftijden.In de omgeving zijn diverse golfbanen, van 9 tot 18 holes. Wandelaars en sportieve fietsers halen hun hart op met prachtige routes langs kastelen, grotten en historische plaatsen. En uiteraard zijn er vele routes door de schitterende bossen en velden.

WINKELEN
Shoppen is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij de Dordogne. Maar toch kan dit volop in deze streek. In de dorpjes vindt u charmante winkeltjes met producten uit de regio. Verder zijn er in veel dorpen op verschillende dagen markten. En een bezoek aan een Brocante is wel heel typisch Frans. Wilt u een dagje serieus winkelen in een echte stad? Dan is de historische stad Perigueux een aanrader. De stad heeft een sfeervolle, middeleeuwse binnenstad met smalle autovrije straatjes. Aan de rand van deze stad vindt u de Franse en internationale winkelketens.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Mar

Als je een fantastische B&B in de Dordogne zoekt dan kan ik Bijou van harte aanbevelen.
Wij waren er 7 dagen te gast en het was in alle opzichten gewoon PERFECT!
De locatie (in de omgeving veel te zien en te ondernemen) de ligging ( op heuvel met onvergetelijk uitzicht) de accomodatie ( zeer smaakvol,compleet , goede / grote bedden en alles brandschoon!) het eten ( ontbijt is gewoon een feestje), het heerlijke zwembad en vooral niet te vergeten de gastvrouwen die vanuit hart en ziel deze kleinschalige B&B runnen!
Ze staan altijd klaar en hebben veel adviezen en tips voor de gasten omdat zij het gebied door en door kennen.
Al met al was het voor ons een heerlijke en onvergetelijke week: een 10!

Maaike:
Beste Mar, wat een prachtige omschrijving van mijn B&B. Dank je wel voor deze topbeoordeling! Super dat jullie hier een heerlijke en onvergetelijke week hebben gehad. Daar gaat het tenslotte om. Dank voor jullie verblijf. En wie weet, hopelijk, tot een volgende keer. Hartelijke groet, Maaike

juni 2022

10