Het programma van de teken- en schildercursus van La Morière is afgestemd op sfeer en balans.

We benadrukken dat schilder- en/of tekenervaring in onze ziens- en werkwijze niet vereist is en dat een ieder op zijn eigen niveau bezig kan zijn.

Cursusinhoud
Het uitgangspunt van de hele week is dat tekenen en schilderen vooral iets over jezelf leren is.

Dit is onmogelijk in korte tijd wanneer je het resultaat vooraf belangrijker maakt dan het proces. Het is kiezen of voor je kiezen krijgen.
Juist daarom leren we werken vanuit mogelijkheden i.p.v. beperkingen en begeleiden wij bij het maken van uw eigen keuzes.
In het programma dat wordt aangeboden is er aandacht voor het herkennen en loslaten van blokkerende gewoontes. Door een aantal opdrachten leren we beter kijken en ontwikkelen een snellere teken- en schildermotoriek. Met behulp van verschillende materialen letten we o.a. op techniek, kleur, compositie, perspectief, vorm en houding.

Dagindeling
De dag begint met een ontbijt op het terras, waarna er een collectieve uitleg is over hetgeen waar we die dag mee bezig zullen zijn.

Er wordt individueel of in kleine groepen gewerkt, waarbij u regelmatig feedback zult krijgen van uw begeleider.

De afwisselende omgeving en de unieke luchten lenen zich bij uitstek om door u te worden vereeuwigd. Uiteraard bepaalt u zelf de snelheid van werken.

Soms zullen we in het veld tekenen en schilderen en lunchen we daar ter plaatse. Andere keren eten we bij de boerderij, op een terras aan zee of bij de vissershaven.
De echte liefhebbers kunnen hier de beste oesters en mosselen van Frankrijk nuttigen.

’s Avonds gebruiken we de maaltijd in La Morière en bespreken de dag, onder het genot van een goed glas wijn.

Materiaal
U kunt teken- en schildersmaterialen vanuit Nederland meenemen of gebruik maken van de mogelijkheid om, tegen een kleine vergoeding, gebruik te maken van de reeds aanwezige materialen.

Cursusdata – De cursus wordt gegeven van zondag t/m zaterdag, waarbij de woensdag ter vrije besteding is.