De Champagne-Ardenne is rijk aan streekproducten. De bekendste is natuurlijk de Champagne en de Ardenner ham.

Andere producten uit de regio zijn bijvoorbeeld:

Ham uit Reims
Gepekelde gekookte varkensschouder op smaak gebracht met Champagne, in vorm gegoten en gepaneerd.

Zuurkool met Champagne
De Aube is de tweede Franse producent van kool voor zuurkool. Het is namelijk op de vlakte van Brienne dat deze groente geteeld wordt. Zuurkool met Champagne of Cider is een te ontdekken specialiteit van de Aube.

Rode Ardenner kalkoen
De rode Ardenner kalkoen is een Frans-Belgisch ras dat is aangepast aan het ruwe klimaat van zijn oorspronkelijk verspreidingsgebied; de Ardennen.

De Boudin blanc de Rethel
De Boudin blanc de Rethel is een worst, afkomstig uit de plaats Rethel in de Franse Ardennen. Het is (in tegenstelling tot de Boudin noir) géén bloedworst maar wordt gemaakt van gehakt (varkens-, runder- of zelfs kippengehakt), eieren, brood en melk.

Roze koekjes van Reims
Het bepoederde en krokante roze koekje van Reims gaat uitstekend samen met Champagne, waarbij de meest subtiele aroma’s vrijkomen.

Bouchons de Champagne
Deze chocolaatjes met de vorm van een champagnekurk geven bij het smelten in de mond likeur met Champagne af.

Prunelle de Troyes
Dit likeurtje stoken ze hier al sinds 1840 en wordt gestookt van pruimenpitten.

Ardenner bier
Twee bekende merken zijn Princess en Ardwen.