Omschrijving

Een begeleide ontdekkingsreis van 6 dagen (5 nachten) waar wij u op sportieve en ludieke wijze laten kennismaken met dit nog veel te onbekende, maar o zo schitterend stukje Frankrijk.

Dé gelegenheid om dit gebied te ontdekken en héél véél frisse lucht in te ademen ! Kom dus naar dit stukje paradijs met zijn schitterende herfstkleuren, en geniet van authentieke dorpjes, ongerept natuurschoon, meren, vele kleine beekjes en watervalletjes, de stijle hellingen, de mooie vergezichten, de steengroevenen en vooral de uitgestrekte bossen met een ongekende diversiviteit aan bomen!

En reken maar dat u ze gaat zien: hertjes en wilde zwijntjes ! Lange wandelingen wisselen we af met fietstoertochten of mountainbike-trips, al dan niet in combinatie met een bezoek aan de vele culturele en uit de romeinse oudheid daterende monumenten en archeologische opgravingen. We gaan klimmen en dalen over steile hellingen waarvan de toppen nauwelijks boven de 900 m uitstijgen. Het terrein heeft dan ook heel wat verrassingen in petto, niet alleen vanwege de rust en het profiel, maar vooral omdat het vaak zwaarder « te nemen » is dan menig col in de Alpen!

We hanteren voor dit arrangement een uiterst flexibele formule, die we al naar gelang uw (sportieve en culturele) wensen en de weersomstandigheden dagelijks aanpassen.

Is het mooi weer, dan zullen we eerder de wegfiets oppakken en als het weer minder goed is springen we op de mountainbike of trekken we de wandelschoenen aan, waarbij culturele bezienswaardigdheden in het programma ingelast worden.

In totaal gaan we 4 hele dagen en één halve dag met u op stap van circa 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De dagafstanden voor de wandeltochten liggen tussen de 20 en 25 km (met circa 500 m te overbruggen hoogtemeters), die van de wegfiets tussen de 75 en 100 km (met circa 750 hoogtemeters), en voor de mountainbike plannen we ongeveer 35 – 50 km in (met circa 600 hoogtemeters). Wilt u een dag(deel) niets doen en lekker uitrusten! Prima; alles kan en niets moet!

Voor wie is deze reis bedoeld?

Voor iedereen die van de natuur houdt, die een goede fysieke conditie heeft, die van wandelen, fietsen en/of mountainbiken houdt en die er niet tegenop ziet om 4 – 6 uur per dag « in beweging » te zijn. Sportief plezier staat echter voorop bij deze reis. Te allen tijde zal het niveau en de duur van de te leveren sportieve inspanning aangepast aan en afgestemd worden op de fysieke capaciteiten en wensen van de deelnemers.

Deelname aan dit arrangement staat open voor 6 – 14 personen (individuele deelnemers, koppels of groepen). De reis gaat gegarandeerd door bij minimaal 6 bevestigde reserveringen. Indien u zich als groep inschrijft (max. 14 personen) kunnen we desgewenst een programma op maat voor u samenstellen.

Hoe ziet globaal het dagprogramma eruit?

Zoals gezegd verwachten wij u op de zondagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur. U kunt zich dan in alle rust installeren in uw compleet gerenoveerde kamer die voorzien is van nieuwe bedden (2m lang!), douche, toilet en gratis WIFI. Rond 19.00 uur verzamelen wij beneden in onze gemoedelijke salon voor een aperitief en een nadere kennismaking met de overige deelnemers. Rond 19.30 uur gaan we aan tafel (formule : « table d’hôtes »). We beloven u nu reeds dat uw smaakpapillen gestreeld zullen worden tijdens dit eerste diner dat wij serveren in ons mooie en sfeervolle restaurant met zijn authentiek bourgondisch balkenplafond.

Na een goede en rustige nacht serveren wij u de volgende ochtend rond 08.30 uur een uitgebreid ontbijt in de vorm van een buffet. Maak uw keuze uit de vele verschillende broodsoorten, ontbijtkoek, beschuit en crackers, cakes, soms zelfs pannenkoekjes, diverse soorten eieren, vers fruit, yoghurt, muësli, cornflakes, fruitsappen, diverse soorten kaas en vleeswaren, huisgemaakte confitures etc. etc.

Na een dergelijk ontbijt garanderen wij u dat u « klaar bent » voor de start! Wij profiteren van dit moment om nog even bij u aan te schuiven om aan de hand van de meest recente weersvoorspellingen met u de laatste details van het geplande dagprogramma door te nemen. Om 10.00 uur gaan we op pad met een goed gevulde rugzak, voorzien van een uitgebreide en huisgemaakte picknick voor tussen de middag. Rond 16.00 uur keren we terug in de Auberge.

Tijd om te douchen, lekker uit te rusten en voor de liefhebbers de mogelijkheid om een blik in de keuken te werpen (en een handje mee te helpen?) waar Stan de voorbereidingen voor de avond treft. Rond 19.00 uur verwachten wij u wederom beneden voor het aperitief, waarna we rond 19.30 uur opnieuw van de verrukkelijke « table d’hôtes » van Stan gaan genieten. U heeft op de zondagavond al mogen ontdekken dat wij u een verfijnde bourgondische keuken serveren waar alle gerechten gegarandeerd huisgemaakt zijn en zo veel als mogelijk op basis van verse en uit de regio afkomstige producten. Dit belooft dus wat voor de overige dagen!

Alleen op de vrijdag hebben we een verkort en minder intensief programma, zodat u na de lunch rond 14.00 uur huiswaarts kunt keren.

De totale kosten per persoon bedragen 550 €.

In dit bedrag zijn niet inbegrepen: toeristenbelasting, drankjes en overige niet nader benoemde en/of betaalde diensten. Wel inbegrepen zijn : 5 overnachtingen in een tweepersoonskamer, 5 uitgebreide ontbijten, 5 huisgemaakte picknicks, 5 bourgondische diners, begeleiding overdag tijdens de uitstapjes, Toeslag voor een éénpersoonskamer : 15 € per dag.

Enkele praktische tips

Wij adviseren u goede wandelschoenen mee te nemen. Bij voorkeur hoge en waterdichte bergschoenen omdat het terrein hier glad, stijl en soms erg nat kan zijn.

Voorts adviseren wij u een goede (waterdichte) rugzak met een inhoud van circa 25 L mee te nemen. In deze rugzak stopt u een paar handschoenen, een extra fleece trui, een waterdicht en bij voorkeur ademend jack, een zogenaamde windbreker, een waterdichte overbroek, een zakmes, uw fotocamera, een zonnebril, een thermosfles, een kleine flacon desinfecterende handzeep, papieren zakdoekjes en een eerste hulpsetje voorzien van enkele pleisters, steriele gaasjes, wat paracetamol, crème tegen spierpijn.

Een in hoogte verstelbare wandelstok kan uitkomst bieden!

We gaan er vanuit dat de fietsers en mountainbikers hun eigen materiaal bij zich hebben inclusief de bijhorende outfit. Wij beschikken over gereedschap (je weet maar nooit!) en een wasgelegenheid die we gratis ter beschikking stellen.

Kort samengevat doet u er verstandig aan om voor deze week sportieve, warme, snel drogende en ademende kleding mee te nemen en dus vooral katoen te vermijden ! Car-pooling tijdens uw verblijf Het kan zijn dat we af en toe een klein stukje de auto nodig hebben (ofwel omdat de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken, ofwel omdat we iets verder « van huis » ons parcours oppakken). In dit geval stellen wij voor dat u per toerbeurt chauffeert. De autokosten worden aan het eind van de week over de deelnemers hoofdelijk omgeslagen.

Fietshuur

Heeft u uw eigen materiaal niet mee kunnen nemen of bent u tijdens uw verblijf in de verleiding gekomen om toch ook maar eens de fiets te willen oppakken ? Geen probleem : wij hebben diverse zeer goed onderhouden wegfietsen en mountainbikes voor u in de verhuur beschikbaar. Sommige modellen zijn afgestemd op het gebruik door dames.

Wettelijke aansprakelijkheid

Wij organiseren deze trip puur op vrijwillige basis omdat wij het gewoon leuk vinden om samen met een groep gasten de hele dag op pad te zijn. In geen geval zijn wij dus officiële gidsen. Vandaar dat deelname aan dit arrangement geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid is. Het is dus goed om vooraf te weten dat wij in geen geval aansprakelijk gesteld kunnen worden voor eventuele blessures, ongevallen of andere onvoorziene ongemakken.

Toch nog even op een rijtje alles dat wij u beloven * een heerlijk en rustig verblijf in een ontspannen en prettige sfeer, * een zeer goede en verfijnde keuken, * volledige flexibiliteit bij het invullen van het dagprogramma, * begeleiding tijdens de dagtochten door minstens één van ons beiden, maar in de meeste gevallen door ons beiden, * veel gevoel voor humor, * misschien een klein beetje spierpijn (maar dat hoort erbij!)