Een week buiten schilderen en genieten van het Franse landschap!

De omgeving van La Fougeraie zal deze week jouw inspiratiebron zijn.

Dagelijks ga je samen met Margot Maaskant en de groep met verf en kwasten op pad om het afwisselende landschap vast te leggen op doek. Bossen, heuvels, meren, ruïnes, pittoreske dorpjes en nog veel meer. Alles op steenworp afstand van ons verblijf.

Na het ontbijt vertrek je te voet of met de auto naar een schilderlocatie waar je eerst eens goed gaat rondkijken om daarna individueel een mooie compositie te kiezen naar aanleiding waarvan je gaat schetsen en schilderen.

Tijdens de lessen komen o.a. perspectief, compositie, onderschildering en kleurcompositie aan bod.

Natuurlijk is er naast het schilderen voldoende tijd om te ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Le Puy-en-Velay, een kleurrijk stadje met leuke terrasjes en een markt, of Ambert, waar de bekende kaas La Fourme d’Ambert wordt gemaakt, of lekker gaan zwemmen in het nabij gelegen meertje.

La Fougeraie is onderdeel geweest van het kasteel dat er nog steeds naast staat en ademt een rustieke, huiselijke sfeer.

Voor iedereen!
Of je nu je eerste schreden wilt zetten als schilder of al een tijdje weet hoe fijn schilderen kan zijn, iedereen die het leuk vind om buiten te schilderen kan meedoen aan deze workshop. Tijdens de workshop ga je beter leren kijken, leren vertalen wat je ziet. Langs verschillende invalshoeken neemt Margot jullie mee op ontdekkingsreis. Plezier in het schilderen staat voorop.

Kijk voor meer informatie op www.chambresdhoteslafougeraie.nl