Een B&B in Les Pays de la Loire, bekend als de tuin van Frankrijk

Ontdek prachtige natuurgebieden, evenals leuke historische plaatsjes vanuit een B&B in Les Pays de la Loire. Deze regio ligt bij de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Frankrijk. Het is een regio die ook wel bekend staat als de tuin van Frankrijk, vanwege het grote aantal mooie bossen en heuvels dat er te vinden is. Ook de rivier de Loire stroomt door de streek heen. Langs de rivier staat verschillende indrukwekkende kastelen. Verder zijn er ook leuke plaatsjes, zoals Nantes, Angers en Guérande.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar chambres d’hôtes in Pays de la Loire?

Zoek Chambres d’Hôtes

Les Pays de la Loire als vakantiebestemming

Als het op natuur aankomt is Les Pays de la Loire een prachtig gebied om te ontdekken. Je wordt er omring door prachtige wateren: de Atlantische Oceaan, de rivier de Loire, kanalen en draslanden. Verder zijn er ook nog mooie bossen en heuvellandschappen.
Je kunt de omgeving hier goed zowel wandelend als fietsend verkennen. Een leuke fietsroute is La Loire à vélo. Langs deze route kom je ook nog eens verschillende mooie kastelen tegen, zoals Château de Saumur, Cadre Noir en Abbaye de Fontevraud. Les Pays de la Loire heeft aardig wat kastelen. Dat heeft ermee te maken dat de regio in het verleden meerdere keren te maken heeft gehad met invallen van de Noormannen.
Ook de kustlijn heeft prachtige natuur met de uitgestrekte zandstranden en wilde rotspartijen. Bij de stranden liggen ook leuke badplaatsen, zoals La Baule en Saint Jean-de-Monts.

Nantes en Angers
In Les Pays de la Loire is ook zeker interessante cultuur en geschiedenis te ontdekken. Zo is er de stad Nantes wat in het verleden de hoofdstad van Bretagne was. De plaats is al bewoond sinds de middeleeuwen en heeft een rijke handelsperiode gekend in het verleden. Dankzij deze voorspoed heeft de regio haar eigen karakter door de eeuwen heen goed weten te behouden. Er zijn verschillende leuke exposities en mooie bouwwerken om te bezichtigen.
Ook Angers is een interessante stad. Hier staat onder andere Château d’Angers, een indrukwekkend kasteel dat gebouwd is in de dertiende eeuw. Binnen in het kasteel is ook een groot en mooi wandtapijt van wel 103 meter lang te vinden. Ook heeft het kasteel prachtige tuinen. Een ander mooi kasteel vlakbij Angers is Château de Brissac.

En voor een bijzonder dagje erop uit is het wereldberoemde attractiepark Le Puy du Fou aan te raden. Het is een park met alleen maar shows. In de openlucht worden indrukwekkende historische voorstellingen over allerlei verschillende tijdperken opgevoerd.

Vind op onze site jouw B&B in Les Pays de Loire en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland