Een B&B in Le Bretagne, met de prehistorische megalieten van Carnac

Ontdek prehistorische megalieten, kastelen en prachtige natuur vanuit een B&B in Le Bretagne. Het departement ligt in het noordwesten van Frankrijk, aan het Engelse Kanaal evenals de Atlantische Oceaan. Naast de hoofdstad Rennes zijn er prachtige havenplaatsen evenals middeleeuwse steden. De rotsachtige kustlijn met verschillende eilanden vormen een stuk prachtige natuur. Ook van een rijke historie is er genoeg terug te vinden in de verschillende kastelen, megalieten en een bos bekend van oude legendes.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar chambres d’hôtes in Bretagne?

Zoek Chambres d’Hôtes

Ontdek Le Bretagne vanuit een bed & breakfast

Le Bretagne heeft verschillende interessante historische plekken. Een van de bekendste is Les Alignements de Carnac (de Megalieten van Carnac). Er zijn hier duizenden menhirs, zoals bij Stonehenge, te vinden. De stenen zijn duizenden jaren oud en een van de belangrijkste prehistorische vondsten in Europa.
De regio heeft prachtige middeleeuwse kastelen. Tot 1532 was Le Bretagne namelijk nog onafhankelijk van Frankrijk. Een aantal van de mooiste kastelen zijn Château de la Roche-Jagu, Domaine de Suscinio en Château de Fougères.
En het prachtige Brocéliande bos is bekend van verschillende oude legendes, zoals die van Merlijn en Koning Arthur. Dit is nog terug te zien aan bepaalde plekken in het bos, zoals het graf van Merlijn wat je er vindt.

Mooie plaatsen in Le Bretagne
Er zijn verschillende mooie dorpen en steden in Le Bretagne. Je hebt de grote steden, zoals Rennes, Vannes en Quimper. Hier kun je nog prachtige vakwerkhuizen en andere mooie dingen bezichtigen.
Vergeet daarnaast ook niet de kleinere mooie plaatsjes. Er is het granieten Locronan met prachtige gotische architectuur en verschillende kunstgalerijen. Ook de havenstad Saint-Malo is een leuke plaats. De stad heeft een interessant verleden van zeelui, zeevaarders en kapers. Verder staat hier de prachtige Cathédrale de Saint-Malo uit de twaalfde eeuw.

Natuurgebieden in Le Bretagne
De natuur in de regio is ook iets waar je goed van kunt genieten. Er is Pointe de Pen-Hir: een kaap met rotsen van wel zeventig meter hoog, die prachtige uitzichten geven over de zee en een aantal eilanden.
Andere mooie plekken aan de kustlijn zijn de roze granietkust Côte de Granit Rose en Parc Naturel Régional d’Armorique, een nationaal park. De Côte de Granit Rose ligt vol met rotsen, kliffen en inhammen van roze graniet.
In het Parc Naturel Régional d’Armorique vind je moerassen, stranden, bossen, en de Monts d’Arrée bergen.
En om meer vanaf het water te ontdekken kun je met een zeilboot of kajak de Golfe du Morbihan ontdekken. Hierin liggen namelijk tientallen eilandjes.

Vind op onze site jouw B&B in Le Bretagne en ontdek het allemaal.

Doe inspiratie op voor uw reis naar Bretagne

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland