Ons permacultuurproject is een grote tuin van 1,8 hectare, waar we eenjarige en doorlevende groenten en kruiden kweken en combineren. Wij zijn zelfvoorzienend voor onze groenten.

Onze kruiden staan in de moestuin om bijen en andere nuttige insecten aan te trekken.
Ons insektenhotel is volgeboekt. We hebben ook een kruidenspiraal gemaakt, in de buurt van de keuken.

Een bestaande appelboomgaard geeft ons appels om cider te maken. De andere boomgaard, die we zelf hebben aangeplant, geeft ons een rijke variëteit aan fruit (appels, peren, kersen, pruimen en perziken).

We creëerden een vijver, die kikkers en padden huisvest en onze slakkenpopulatie in evenwicht houdt.
Onze kippen lopen vrij rond in onze boomgaard en slapen in een kippenhok dat we hebben gebouwd met recuperatiemateriaal. Ze helpen ons het onkruid in de ciderboomgaard binnen de perken te houden en natuurlijk zorgen ze voor heerlijke eieren!

Onze serre, die we ook zelf hebben gebouwd van gerecycled materiaal, staat tegen een zuider muur om de temperatuur aangenaam te maken.

Ons huis is zoveel als mogelijk ecologisch opgebouwd. We hebben een speksteenkachel die ons huis verwarmt. Het hele pand is volledig geïsoleerd en bekleed met hout. Het water wordt verwarmd door zonnepanelen. We verzamelen en filteren regenwater voor gebruik in het huis. Afvalwater wordt gefilterd door een zelfgemaakt rietveld.