“Ruim tien jaar geleden ging ik voor het eerst sinds lange tijd in Frankrijk op vakantie. Lekker met eigen auto naar een plek met een aangenaam klimaat en een bourgondische levensstijl.
Ik verdiepte me in de verschillende streken en concludeerde dat de Perigord Noir in de Dordogne de meeste pluspunten had: veel groen, dunbevolkt; een rustig gebied waar tegelijkertijd zo veel te zien en te doen is.

Mijn oog viel op een foto van een chambres d’hôtes op een heuvel, met de gastenkamers op de begane grond zodat ik niet naar boven hoefde. Elke gastenkamer had een eigen terras. Toen ik aankwam, was ik op slag verliefd. Negen jaar lang keerde ik terug naar diezelfde chambres d’hôtes. Toen drong het tot me door: in deze omgeving wil ik wonen! In net zo’n fijne bungalow, en wat lijkt het me leuk om gasten te ontvangen en te verwennen met een bijzondere chambres d’hôtes-ervaring. Mijn jarenlange passie voor koken en mijn liefde voor de streek zou goed van pas komen!

Bijou de Dordogne is vervolgens gebouwd op basis van jarenlange ervaring, plus een aantal extra’s op het gebied van comfort als slagroom op de taart.
Ik woon hier heerlijk en ik vind het ook fijn om tijd elders door te brengen. Daarom is het huis zo ontworpen dat het de perfecte chambres d’hôtes is én de ideale vakantiebungalow voor een familie of een groep vrienden. Bijou de Dordogne is licht en ruim, met veel comfort en alles op de begane grond En het uitzicht? Dat is zo mogelijk nog mooier… nu maar hopen dat u ook verliefd wordt!”