Amabilité – Warm, gezellig, rustiek en luxe comfortabele ruime kamers.

Amabilité wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Ronald de Wilde: “Enthousiast en gemotiveerd om de gasten een heerlijke tijd te bezorgen.”

Wat maakt Amabilité uniek?
Centraal gelegen voor veel verschillende activiteiten, ruime tuin, comfort en luxe kamers. Deze wordt gerund door Ronald de Wilde sinds 2013. “Gasten een fijne tijd bezorgen, en zelf heerlijk in Frankrijk wonen.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in Amabilité?
De specialiteiten van de kok zijn: dagschotels.

Dineren kunt u al vanaf € 17.50 per persoon.

U kunt door Ronald de Wilde worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Ronald de Wilde
Wie zijn wij?

Wij zijn een Nederlandse echtpaar, die het besluit hebben genomen om te verhuizen naar het Franse land, het vakantieland bij uitstek. Onze droom was een Chambres d’hotes te kunnen starten, uiteindelijk hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zijn in Journet begonnen. Hier is het land nog ongerept en puur en kun je genieten van rust, cultuur en, als dat gewenst is, ruim voldoende actie.

Waarom gekozen voor Journet?

Journet is een klein dorpje in het departement Vienne, vlakbij de hoofdstad Poitiers en staat in de regio Poitou Charentes.
Een rustig en klein dorpje in een streek waar de winters mild zijn en de zomers een heerlijke, lange zomerse temperatuur hebben. Vanuit Journet zijn vele verschillende uitstapjes mogelijk.

Amabilité heeft een ruime gezellige woonkamer waar u als gast heerlijk kunt relaxen met een gratis kopje koffie of thee en zonodig een goed boek uit onze bibliotheek. De tuin is groot en biedt heerlijke zitjes, in de zon en uit de zon, waar het zeker goed toeven is. De streek Vienne in de regio Poitou Charentes kenmerkt zich door een vlak, licht glooiend gebied.
In de omgeving van Journet is voor elk wat wils te vinden. Zo zijn er vele diverse korte en lange wandeltochten uitgezet. Voor enthousiaste fietsers is het gebied prima, in de omgeving zijn vele kleine stadjes vol cultuur en geschiedenis die het bezichtigen zeker waard zijn. In St Savin (7 km)staat een schitterende kathedraal, vermeld op de werelderfgoed lijst van UNESCO, Montmorillon (8 km) ook wel genoemd de Cité de L’ecrit, Chauvigny met een schitterend oud stadsdeel hoog boven de stad, genoemd Cité Mediéval.
Daarnaast zijn er verschillende interessante attracties zoals Futuroscope in Poitiers of reptielenhuizen in La Trimouille en Krokodillentuinen in Civaux.
De omgeving van Journet biedt vele ontspannende activiteiten, van heerlijk wandelen tot adrenalineverhogende evenementen, zoals Raften en Kayakken en Bungeejumpen.

Het Nationaal natuurpark La Brenne ligt op nog geen 20 km afstand en is een lust voor de natuurliefhebber met zijn vele vogelsoorten, meertjes en bossen.