Meerdaagse masterclass natuurfotografie. La Fougeraie ligt in het dorpje Folgoux, midden in Parc Naturel Régional Livradois-Forez en maakt onderdeel uit van een prachtig rustieke kasteelboerderij uit de 14e eeuw.

In dit prachtige gevarieerde gebied gaan we aan de slag met het fotograferen van het prachtige landschap in het prachtige licht van de ochtend en avond, maar ook als de zon hoog aan de hemel staat en de bossen een spel van licht en schaduw zijn. We nemen een kijkje bij de riviertjes en als de avonden helder zijn richten we onze camera op de nachtelijke sterrenhemel die op deze plaats nog echt donker is. Behalve het fotograferen wordt er ook aandacht besteed aan het nabewerken van foto’s.

Het gebied bestaat uit een afwisselend landschap met bossen, heuvels, meren en riviertjes. Temidden van deze prachtige natuur zijn ruïnes en pittoreske dorpjes te vinden, vaak op korte afstand. Op iets grotere afstand ligt het kleurrijke stadje Le Puy-en-Velay met zijn talrijke gezellige terrasjes, en Ambert waar de bekende kaas La Fourme d’Ambert wordt gemaakt en waar elke donderdag een sfeervolle markt is.