Verblijf drie nachten in het charmante Chateau Beaucharmoy, maak kennis met de kunst van het wijnmaken en geniet van smaakvolle maaltijden. Alles inclusief al vanaf € 425!

U heeft het wellicht allang al eens willen weten, wat komt er allemaal bij kijken als het gaat om het maken van wijn? Zou het – behalve de beroemde druivenpluk, de proeverijen (dégustation) en de wijnfeesten – niet geweldig zijn wanneer u ook een kijkje in de keuken van een wijnmakerij kunt krijgen, vooral daar waar het zaken betreft waar u niet veel over hoort. Hoe worden wijnen gemaakt, waarom bepaalde streken, welke druivenrassen, hoe gaat de vinificatie in zijn werk, wanneer mag een wijn uit de tonnen en in de flessen, wie bepaalt dat en op basis waarvan?

Op deze en nog vele andere vragen krijgt u antwoord tijdens dit arrangement. U loopt twee dagen mee in een wijnmakerij op ongeveer 10 km afstand van Chateau Beaucharmoy. U wordt ingewijd in de oenologie, in de wijnbouw, u leert proeven, ook uit het vat…..

Het programma van het wijnarrangement ziet er als volgt uit:

Dag 1

  • aankomst vanaf 17.00 uur. U wordt ontvangen met een drankje
  • diner om ca. 19.30 uur

Dag 2

  • Ontbijt
  • na het ontbijt vertrek richting de wijngaarden. Daar wordt uitleg gegeven over de manier van planten/opbinden, de druivenrassen, plaatselijke (wijn)geschiedenis, het verschil tussen klassiek wijnbouw en de biologische wijnbouw, etc.
  • In de kelders van de wijnmakerij proeft u rechtstreeks uit één van de tonnen en het reservoir (cuve). U proeft een wijn die in ontwikkeling is. Dit is bijzonder omdat dit normaal gesproken is voorbehouden aan de beroepsgroep zelf.
  • Lunch
  • Na de lunch volgt de inwijding in de oenologie. U leert op ludieke wijze proeven volgens ‘le methodology de la dégustation des vins’: Waar zit het zoet, het zuur, het bitter, waar zit het verschil in geur en smaak, waar verdwijnt de smaak…. Dit gebeurt op basis van 1 x witte wijn en 1 x rode wijn
  • Daarna wordt er wijn gedronken
  • U bent naar verwachting rond 17- 17.30 uur terug in Chateau Beaucharmoy
  • Diner

Dag 3

  • Ontbijt
  • We vertrekken om ca. 10 uur naar de wijnmakerij waar u ‘Tarte au Langres’ maakt. Dit is een streekgerecht met streekkaas waar de plaatselijke wijn (Auxerrois) zeer goed bij smaakt.
  • Terwijl de taart in de oven staat daalt u af naar de kelders waar de dégustation van de wijnen plaatsvindt
  • Lunch (met de tarte au Langres)
  • Na de lunch vertrekt u naar de wijngaarden. U wordt ingewijd in het werk dat het hele jaar door buiten gedaan moet worden. U moet dan denken aan het opbinden, snoeien, knoppen verwijderen, etc. Na ongeveer anderhalf uur gaat u terug naar de wijnmakerij voor een afscheidsglaasje waarna u aan het einde van de middag terugkeert in Chateau Beaucharmoy
  • Diner

Dag 4

  • Ontbijt waarna vertrek

Het wijnarrangement kan op aanvraag gereserveerd worden bij een deelname van minimaal 4 personen. U overnacht in Chateau Beaucharmoy, waar ook het ontbijt en diner worden geserveerd. U luncht bij de wijnmakerij.

Alle overnachtingen en alle maaltijden (3x diner, 3x ontbijt en 2x lunch) zijn bij de prijs inbegrepen; alsmede uw geweldige verblijf bij de wijnmaker.

De prijzen zijn per persoon op basis van een bezetting van 2 personen per kamer: Kamer 4 € 425,-; kamer 3 € 450 en de kamers 1 en 2 € 495,-. Alle kamers hebben een eigen badkamer; aangrenzend voor de kamers 1,3 en 4. Kamer 2 heeft zijn privé badkamer tegenover de kamerdeur.

Een verlenging van het verblijf op basis van Bed and Breakfast is mogelijk.