De gebieden Aubrac en Cantal vormen de omgeving rondom Le Clos de Banes.

Beide gebieden hebben veel te bieden wanneer u op zoek bent naar een fietsvakantie. Le Clos de Banes heeft diverse arrangementen voor zowel professioneel als recreatief fietsen in de Pyreneeën.

 

Professioneel fietsen

De bergen rondom Le Clos de Banes bieden zowel makkelijke als wat meer uitdagende trails om uw talenten te testen.

Le Clos de Banes heeft voor u vele prachtige routes uitgezet variërend van 60 km tot 192 km. Alle ritten zijn met elkaar te combineren zodat u een programma samen kunt stellen dat voor u en/of uw gezelschap op maat gesneden is. Van vele routes hebben wij kaarten en profielen gemaakt van de te rijden afstanden. Meer dan 1000 km is in kaart gebracht. De Koninginnenrit is bijvoorbeeld een grote uitdaging met o.a. twee cols waaronder de Puy Mary (1783 meter) gelegen in het Cantal gebergte.

Bij de diverse arrangementen is een stevig ontbijt en een ontspannen diner inbegrepen. Door de gezellige en informele sfeer, de goede verzorging en de fantastische fietsmogelijkheden bij Le Clos de Banes bent u verzekerd van de beste fietsvakantie in de Pyreneeën ooit!

Recreatief fietsen

U kunt de omgeving verkennen met de minder intensieve routes die Le Clos de Banes heeft uitgezet.

Fietsen langs kleine riviertjes of door leuke dorpjes, met de routes van Le Clos de Banes ziet u het allemaal. Natuurlijk kunt u het fietsen afwisselen met bezoeken aan de vele historische bergdorpjes, gigantische stuwdammen of interessante bezienswaardigheden. U zult merken dat fietsen in de Pyreneeën een perfecte invulling is van uw fietsvakantie.

 

E-bike

Voor fietsen met de E-bike heeft Le Clos de Banes een diversiteit aan prachtige routes uitgezet variërend van ritten “rondom het huis” tot ritten langs de Truyére, de Lot, en op het plateau de “Aubrac”.

De Aubrac is een schitterend natuurgebied waarin de tijd lijkt stil te hebben gestaan en is gelegen in de Midi-Pyreneeën.

Of krijgt u liever een cursus abseilen? Klimmen kan een leuke variatie zijn om te genieten van de adembenemende stilte.