Het gebied rondom de Puy de Sancy is het perfecte middelgebergte voor de geoefende fietser.

Vanaf de auberge zijn er vele verschillende tochten mogelijk van alle niveaus. Van een heuvelachtig rondritje van een uurtje tot volwaardige dagtochten rondom de Puy de Sancy met diverse cols van 700 hoogtemeters erin.

Onze Auberge ligt aan de zuidkant van de Puy de Sancy is en daardoor ook een ideale uitvalsbasis voor een tocht door het Cantal gebergte, inclusief de Puy de Mary of over de hoogvlaktes van de Cezallier.

De Tour de France is een regelmatig geziene gast met in 2008 en 2011 een finish op Super Besse en een passage over de Puy de Mary.

Onze Auberge is ingericht op de sportieve buitensportbeoefenaar. Zo bieden we uiteraard een fors uitgebreid ontbijt op maat en ’s avonds huisgemaakte streek- en internationale gerechten. We houden graag rekening met dieetwensen (vegetarisch etc.). Ook verzorgen we een uitgebreid lunchpakket indien gewenst.

We bieden een gelegenheid tot het wassen van kleding, een fietswasplaats, een veilige overdekte stalling, gereedschap, routekaarten, routegidsen etc.

 

Meer info over de diverse cols en routes vindt u op:

http://www.cyclingcols.com/

en

http://www.climbbybike.com/nl/berggebieden.asp?Mountainchain=Massif%20Central&MountainchainID=176

 

Het goede nieuws is dat het niet noodzakelijk is om over de cols te gaan. Je kunt er ook omheen en zo zijn er vele routes te plannen die, in combinatie met een gezellig terrasje hier en daar, ook voor de sportieve toerfietser prima te doen zijn!

 

Mountainbike

Veel van de wandelroutes in de omgeving zijn ook prima geschikt als mountainbike (VTT) routes. Ook hier weer verschillende niveaus met routes over mooi brede, relatief vlakke paden of over steile bospadjes met vulkanische rotsen of uitdagende modder… Vanaf Superbesse gaat er een gondel omhoog waarin het toegestaan is om fietsen mee te nemen. Vanaf de top zijn er diverse afdaalroutes aangelegd die soms over dezelfde pistes lopen waar in de winter de skiërs vanaf gaan!

In de meeste wandelgidsen die wij u kunnen uitlenen staat keurig beschreven welke routes ook toegestaan/geschikt zijn en met welk niveau.