Luxe chambre d’hôtes in het hartje van de Provence.

Villa Liberty wordt gerund door de Belgische eigenaren Joel & Anne-Marie Vanhoorne: “Belgische gastvrijheid met een gouden randje.”

Wat maakt Villa Liberty uniek?
Centrale ligging, dagelijks table d’hôtes, exclusief Nederlandstalige gasten.

Overweegt u om een hapje mee te eten in Villa Liberty?
De specialiteiten van de kok zijn: Provençaalse keuken met een Vlaams en Oosters tintje, gezond en lekker met veel groenten.

Bij Villa Liberty kan rekening gehouden worden met onderstaande dieetwensen:
– Vegetarische keuken

U kunt door Joel & Anne-Marie Vanhoorne worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels

Meer over Joel & Anne-Marie Vanhoorne
Drijvende kracht achter deze in authentieke Provençaalse stijl opgetrokken villa is het echtpaar Joël Vanhoorne en Anne-Marie Callens. Joël en Anne-Marie vertrokken 30 jaar geleden met hun twee jonge kinderen uit Vlaanderen, waar ze een goedlopend biologisch restaurant en natuurvoedingswinkel hadden in Oudenaarde, om zich in Zuid Frankrijk te vestigen.

Joël had zich met groot succes toegelegd op persoonsbegeleiding en emotietrainining en had hiermee zelfs een plaats in ‘De Stoel’, het veelbekeken Nederlands tv-programma van Rik Felderhof, veroverd. Niet gehinderd door de afstand zette Joël zijn werkzaamheden vanuit Frankrijk voort, totdat de files op de Nederlandse en Belgische wegen hem deden besluiten deze activiteiten op een laag pitje te zetten.

Joël en Anne-Marie hadden ondertussen de prachtige en goed onderhouden villa betrokken en waren hier een kleinschalig therapeutisch centrum begonnen. Joël gaf cursussen en therapieën aan cursisten en Anne-Marie hield de keuken en het huishouden draaiende.

Dik tien jaar geleden besloten ze Villa Liberty om te toveren tot een luxe ‘Chambre & Table d’Hôtes. Maximaal twaalf gasten kunnen niet alleen heerlijk zonnebaden in de ligstoelen aan het zwembad, genieten van authentieke Franse gerechten, maar tevens een Wellness kuur kunnen boeken of A la Carte een keur aan massages en behandelingen kunnen ondergaan.
Om Anne-Marie de Ayurveda technieken bij te brengen, was een maand lang een Indiase arts te gast die haar alle fijne kneepjes bijbracht. Een leerlinge van Deepark Chopra kwam deze opleiding vervolledigen met diverse ayurvedische gezondheid en schoonheidsbehandelingen. Echter daar waar in India de nadruk vooral ligt op de medische kant van Ayurveda, staat in Villa Liberty Wellness voorop.
En dat dit niet slechts alleen maar een marketingterm is kun je aan den lijve kunt ondervinden.

Voedsel neemt überhaupt een belangrijke plaats in op Villa Liberty, waar de rollen inmiddels zijn omgedraaid en Joël zich heeft opgeworpen tot kundig chef. De lange tafel op het terras, waar zodra het weer het toelaat en dat is meestal, het ontbijt of diner genuttigd wordt zijn een bron voor levendige conversaties met de overige gasten.
U zult verrast zijn – Het Villa Liberty eten is niet alleen bijzonderlekker maar ook gezond!
In hun levensfilosofie wordt voeding beschouwd als een van belangrijkste bouwstenen van gezondheid en welbehagen.
Als gevolg hiervan wordt eten erg serieus genomen. De keuken is een van onze grootste pluspunten en de schotels die Joël bereidt, zullen u iedere dag van uw verblijf verrassen en verrukken.
Als ontbijt serveren zij u een buffet met fruit, vruchtensap, koffie en kruidenthee, huisgebakken brood en koekjes, huisgemaakte jam, diverse kazen en een speciaal ontbijtgerecht.
’s Avonds serveren zij u na het aperitief een vast menu: voorgerecht / soep – hoofdgerecht (vlees- of visgerecht en vegetarisch) en een dessert. Er wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeuren en eventuele diëten van de klanten.