Domaine la Fontaine wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Marc & Jacqueline Receveur – van der Grinten: Gastvrij en ontspannen met een gezonde dosis humor.

Wat maakt Domaine la Fontaine uniek?
De sfeer valt het beste te omschrijven als gezellig en familiair, ‘conviviale’ in het Frans. Onder het motto ‘alles kan, niets moet’  is Domaine la Fontaine een heerlijk oord om te genieten van de dingen die het leven goed maken.

Overweegt u om een hapje mee te eten in Domaine la Fontaine?
De specialiteiten van de kok zijn: zeer divers, met veel verse streekproducten en een heerlijke wijn van de lokale wijnboer (bij de prijs inbegrepen).

Dineren kunt u al vanaf € 27,50 per persoon.

U kunt door Marc & Jacqueline Receveur – van der Grinten worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Marc & Jacqueline Receveur – van der Grinten
We hadden beiden zin in een avontuur, zeker geen ‘vlucht’ uit Nederland, maar wel de behoefte aan ‘iets totaal anders’ en vooral de wens om in Frankrijk te gaan leven. In april 2008 streken wij neer in Soubran. Een klein dorpje in de prachtige Charente-Maritime. Hoe vaak werd ons niet gevraagd: ‘ah, net als in dat programma Ik Vertrek’? Ja, eigenlijk leek het daar wel op. Een grote sprong in het Franse avontuur. In Nederland alles achter ons gelaten, huis verkocht, baan opgezegd, familie en vrienden krachtig omhelsd tijdens een mooi afscheidsfeest en hop, daar gingen we dan.
Waarom Frankrijk? Behalve dat we allebei wat Frans bloed door onze aderen hebben stromen, hadden we altijd al een voorliefde voor Frankrijk. De taal, cultuur, de mensen, de (eet)gewoonten, het ‘savoir vivre’ en vergeet niet het aangename klimaat. Het is hier een groot deel van het jaar ‘op-de-blote-voeten-buiten-lunchen weer’.

Het schept een ongekend gevoel van voldoening om te zien dat je een sfeer en ambiance kunt creëren waarin mensen zich op hun gemak voelen en met ons meegenieten. Een lekkere maaltijd en een goed glas wijn maken het geheel tot een mooie beleving.

Een van onze gasten (15 jaar) schreef in het gastenboek: ‘het is net alsof jullie zeggen “ons huis is jullie huis”‘. Behalve dat we dat als een enorm compliment ervaren, geeft dat ook aan hoe we wille proberen onze gasten hier helemaal thuis te laten voelen.