Klein maar fijn! Dit huisje is niet groot maar heeft het comfort van een luxe woning!

Mon Cabanon wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Marieke van Bezeij: “Zowel Marieke als haar zoon Valentijn (9) hebben een passie voor het ontvangen van gasten en doen dat op een manier dat ze je nog regelmatig terug zullen zien.”

Wat maakt Mon Cabanon uniek?
Het huisje zelf, de ontvangst en de omgeving. “Passie voor het ontvangen van gasten en voor het huisje zelf.”

Meer over Marieke en Valentijn

Marieke verhuisde in het jaar 2000 van Nederland naar Frankrijk, waar ze een prachtige Chambres d’hôtes begon in de Drôme. Nu, enkele projecten en huizen later, woont ze met Valentijn, haar zoon, in Mirabel et Blacons. Ze kocht een stuk land en bouwde haar eigen huisje. De keuze van het terrein was gebaseerd op twee belangrijke factoren, het uitzicht en het feit dat er een oud wijngaardhutje op stond, waar ze op slag verliefd op werd.

Ze vindt het nog steeds leuk om gasten te ontvangen (en Valentijn heeft deze genen geërfd) , en de beslissing om van het hutje een vakantiehuisje te maken was dus snel gemaakt.

De verbouwing is met liefde gedaan en Marieke en Valentijn heten je met liefde welkom in Mon Cabanon. Voor liefhebbers!

Marieke spreekt Nederlands, Frans, Engels en een beetje Duits.
Valentijn spreekt Frans en Nederlands (op een heel charmante manier)

Meer over Mon Cabanon
Het is een oud wijngaard ‘hutje’ waar de wijnbouwers vroeger hun gereedschap opsloegen en tussen de middag kwamen eten en een tukje doen. Vroeger stond dit hutje midden in de wijngaarden. Inmiddels staat het in een rustige woonwijk.

Mon Cabanon is met liefde gerenoveerd. Met oog voor de oude charme, maar gemoderniseerd waar het gaat om het comfort. Je vindt er alles voor een relaxed verblijf. De bedden zijn al voor je opgemaakt als je aankomt, handdoeken en keukenlinnen zijn voorhanden, evenals een voorraad van basisbenodigdheden. Bij je vertrek hoef je je niet druk te maken over de schoonmaak.

Mon Cabanon is uitgerust met een fijne keuken met koelkast, inductie domino, vaatwasser, gecombineerde oven-magnetron, een nespresso machine, waterkoker en een uitgebreide collectie keukengerei en servies.

Op de eerste verdieping zijn 2 grote bedden ingebouwd onder het schuine dak. Goede kwaliteit pocketvering matrassen en keuze uit een dikker of een dunner kussen, zodat je ook echt lekker uitrust tijdens je vakantie.

Mon Cabanon ligt in de Vallei van de Drôme, tussen Crest en Die, op 100 meter afstand van de rivier de Drôme. Deze prachtige vallei heeft veel te bieden aan sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, kano-en en extreme sporten. Maar ook met leuke dorpjes en marktjes om te bezoeken of een terrasje te pakken. En misschien wel het belangrijkst, heel veel natuur, prachtig uitzicht en heel veel mogelijkheden om te ontspannen, te zonnen en te zwemmen en je vergapen aan het uitzicht en niets doen!

Van Mon Cabanon heb je een prachtig uitzicht op de Trois Becs. Je kan lopend naar de rivier om te zonnen en te zwemmen. Bij de bakker tegenover heb je iedere ochtend verse croissants en (stok-)brood, een heerlijk taartje op zijn tijd. Iets verderop is het lokale café/restaurant voor een koud biertje op het terras, een eenvoudige maaltijd of een (afhaal-)pizza. In het dorp vind je verder een kleine supermarkt en nog een restaurant. Voor een grote supermarkt en meer winkels kost het je 10 minuten met de auto of 15-25 minuten op de fiets.