Het huis was de woning van de kurkfabrikant, het heeft alle comfort en toch zijn sfeer behouden.

La Maison du Bouchonnier wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Mary Lucas-Grahame: “Ik hou er van mijn genot hier te leven met anderen te delen.”

Wat maakt La Maison du Bouchonnier uniek?
Het huis en de tuin een oase van rust in een vooral zomers levendig stadje. “Ik vind het een aangenaam als ik mensen mee kan laten genieten van het genot in deze mooie, interessante streek te wonen met anderen te delen.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in La Maison du Bouchonnier?
Er zijn 2 restaurants in Mézin waar tegen een billijke prijs een goede maaltijd geserveeerd wordt.

U kunt door Mary Lucas-Grahame worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels

Meer over Mary Lucas-Grahame
Huis, tuin en privacy
Het stenen huis ( dus zomers koel) is het vroegere woonhuis van de kurkfabrikant en grenst aan de voormalige kurkfabriek die nu de woning van de (Frans & NL talige) eigenares is. Het kan beschouwd worden als 2 huizen onder één kap of achter een façade van 22 meter. U geniet volledige privacy zowel in huis als in de volledig ommuurde tuin die hoger ligt dan de straat. Een groot terras met binnenplaats is uiterst geschikt om uw zomerse maaltijden te genieten.
Overwinteren is hier ook goed mogelijk. Meestal gaat de verwarming aan op 1 november en uit op 1 mei, dat is variabel naargelang het klimaat, op de buitenmuur bevindt zich een sensor die dat regelt.
Indertijd woonden we ten Noorden van Parijs en hebben heel Frankrijk doorkruist. Mijn man was Commercial. Toen onze zoon in Barcelona ging wonen hebben wij het plan gevat om ook zuidelijker te gaan wonen. De zuid-west streek van Frankrijk beviel ons het meest en daarom hebben we vooral gezocht onder Bordeaux en boven Toulouse, de gunstigste ligging wat betreft klimaat.
De wijngaarden en ’s zomers de zonnebloemvelden accentueren het mooie glooiende landschap nog eens extra.

Het openbare verwarmde openluchtzwembad met zonneweide is op slechts 150 m. Het is open van 14h tot 20h behalve maandags, entree kinderen 1 € en 2€ vanaf 16 jaar.
De plaatselijke bakkers zijn ook vlakbij dus iedere ochtend genieten van het echte Frankrijk gevoel met vers stokbrood, croissants, en vers sinaasappelsap.
Restaurants tegen billijke prijs vindt men in de hele streek, in Mézin zijn 2 restaurants. De warme maaltijden in Frankrijk zijn ’s middags het beste (niet na 13h binnenkomen! ), en ’s avonds vanaf 19h30.
’s Zomers worden er avondmarkten en eetfeestjes georganiseerd, iedere plaats in de omgeving heeft wel zijn dag.
Mézin heeft een bijzonder gezellige zondagmarkt met verse groente en fruit, heerlijke kaas en gebraden kip en kant en klaar maaltijden zowel op de markt als bij de lokale delicatessen winkel waar u dagelijks terecht kan.

Mézin is gelegen in een waar fiets, vis en wandelparadijs, geprinte circuits zijn tot uw beschikking er zijn ruim 400 circuits. In huis vindt u uitgebreide documentatie over wat er zoal te doen is in Mézin de nabije omgeving maar ook voor dagtochten naar de kust of de Pyrenées.
Fietsen of wandelen via “La voie verte”, de circuits zijn al geprint of te vinden op Internet. De streek heeft een rijk historisch en cultureel verleden.
Het dichtstbijzijnde 18 holes golf terrein is op 15km in Barbaste. Toegangsticket 34€ voor heerlijk relaxed golfen.
Er is veel te bekijken en te doen in en rondom Mézin gelegen op de limiet van de Gers, de dichtstbijzijnde Bastide is Fources op 6 km, Nérac 12 km, Condom op 15 km er zijn erg veel mooie bastides, dorpen en plekjes te bezichtigen, in huis ligt veel documentatie gereed en ik woon naast uw vakantiehuis in de vroegere fabriek, dus u kunt met uw vragen bij me terecht.
Op verzoek heeft u een Laptop Windows 10 tot uw beschikking.