Een B&B in Le Rhône, met de historische stad Lyon

Ontdek een interessante historische stad als Lyon evenals de wijnstreek Beaujolais vanuit een B&B in Le Rhône. Dit is een departement in L’Auvergne-Rhône-Alpes. Het is waar de kleurrijke hoofdstad van de regio en één van de grootste steden van Frankrijk ligt: Lyon. Behalve in deze stad is er ook op verschillende andere plekken in het departement interessant en indrukwekkend architecturaal erfgoed te ontdekken. Ook zijn er prachtige bergachtige landschappen en de wijnstreek Beaujolais.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Rhône?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Rhône vanuit een bed & breakfast

  Le Rhône is een departement wat rijk is aan historie en om veel van die historie op één plek te vinden moet je in de hoofdstad van het departement zijn: Lyon. Alleen het centrum van de stad staat al op de werelderfgoedlijst. Hier vind je gezellige oude straatjes en indrukwekkende kathedralen. Er zijn nog veel andere interessante plekken in de stad die je meer laten zien en doen leren over de lange geschiedenis van de stad. Ook wordt Lyon wel de hoofdstad van de gastronomie genoemd met de duizenden restaurants die in de stad te vinden zijn.
  Vlak in de buurt van het plaatsje Saint-Romain-en-Gal is ook interessante historie te ontdekken. Hier ligt namelijk een grote archeologische vindplaats. Je vindt hier allerlei indrukwekkende overblijfselen van het stadje Vienne, dat één van de belangrijkste steden was in de Gallo-Romeinse tijd.

  Beaujolais-streek en het natuurpark van Pilat
  In het noorden van Le Rhône ligt de wijnstreek Beaujolais. Behalve dat het een autonome wijnregio is, hoort het ook bij de wijnstreek van de Bourgogne. In dit gebied van wel zestig kilometer lang zijn er verschillende wijnboeren te vinden die je kunt bezoeken. Daarnaast liggen er in de streek behalve de vele wijngaarden ook nog leuke plaatsjes en mooie boerderijen.
  Een ander mooi gebied in Le Rhône is Parc Naturel Régional du Pilat. Het is een bergachtig gebied waar verschillende mooie uitzichtpunten liggen. Behalve bergen vind je er ook bossen, weilanden en hellingen met daarop wijngaarden en boomgaarden. In de indrukwekkende natuur in dit park vind je overigens ook stukjes historie in verschillende dorpjes, kastelen, molens en meer.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Rhône en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland