Een B&B in Le Puy de Dôme, met de oude gelijknamige vulkaan

Ontdek de oude vulkaan Le Puy de Dôme en historische bouwwerken vanuit een B&B in Le Puy de Dôme. Dit is een departement dat in de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes ligt. Het gebied is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan die je vindt in het natuurpark Volcans d’Auvergne. Le Puy de Drôme is een departement met prachtige natuurparken. Ook zijn er verschillende leuke culturele bezienswaardigheden, zoals de plaatsjes Clermont-Ferrand en Riom evenals de bouwwerken Château de Murol en de Cathédrale Notre-Dame-de-l’Assomptionin Clermont-Ferrand.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Puy de Dôme?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Puy de Dôme vanuit een bed & breakfast

  In Le Puy de Dôme zijn er verschillende mooie natuurparken om te ontdekken. Zo is er Parc Naturel Régional Livradois-Forez in het oosten van het departement. Het is een gebied met bergen, groene velden, bossen en meren. Ook vind je er verschillende wilde dieren en leuke dorpjes.
  Een ander mooi natuurpark is Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Dit is een groot natuurpark wat uitgestrekt over meerdere departementen ligt, waaronder dus Le Puy de Drôme. Dit is het grootste regionale natuurpark in Frankrijk. Het is een grote groene vallei waar nog verschillende oude vulkanen te vinden zijn. Een bekende berg in het gebied is de oude vulkaan Le Puy de Dôme. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
  In het departement zijn nog veel andere mooie plekjes in de natuur te vinden, zoals de Méandre de Queuille, een meanderende bocht van de rivier de Sioule, en mooie meren als Lac Chambon en Lac Pavin.

  Mooie plaatsjes in Le Puy de Dôme
  Er zijn ook verschillende leuke plaatsjes om te bezoeken in Le Puy de Dôme. Zo is er de mooie hoofdstad van het departement, Clermont-Ferrand, waar verschillende indrukwekkende historische bouwwerken staan zoals de Basilique Notre-Dame du Port, een elfde-eeuwse kerk, en de Cathédrale Notre-Dame-de-l’Assomption, een gotische kathedraal die gemaakt is van zwarte lavasteen.
  Een andere leuke stad is het historische Riom. Ook hier vind je verschillende prachtige historische bouwwerken. En wanneer je een mooi dorpje met een oude romaanse kerk wilt bezichtigen, moet je naar het plaatsje Saint-Nectaire gaan.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Puy de Dôme en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland